Projekt

2017 är ett utvecklingsår för Barn och Unga på Konstepidemin.
Här kan du läsa mer om aktuella projekt

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.


Teamslöjd utforskar metoder för samverkan mellan slöjd/konst och idrott. Målet är att sänka trösklar och hitta nya former för skapande och social samvaro under gemensam flagg för både slöjdandet och sporten. Teamslöjd syftar till att ge mellanstora barn möjlighet att upptäcka, dela med sig och utveckla sitt uttryck på ett nyskapande sätt genom slöjd.

Supporterslöjd med Azalea BK. Självklart i orange, vitt och svart – Azalea BKs färger.

Samarbete med Azalea BK

Under 2017 har vi genomfört testworkshops med lag från Azalea BK i Göteborg. Tillsammans har de fått prova på skapande genom Supporterslöjd, laget gjorde bland annat ett vimpelspel som kan användas för att heja på sitt lag eller som dekoration under en lagfest. Vi har också gjort träningsredskap i form av hopprep tillsammans.
– Drömmen är ju att det så småningom ska finnas ett Teamslöjd vid varje klubbstuga säger Anna Bauer, konstnär och initiativtagare.

TeamSlöjd under Gothia Cup

I samband med Gothia Cup 2017 samverkar vi med Västarvet och arrangerar drop-in verkstad i Kviberg. Här får du till exempel testa att göra ett hopprep och väva och måla i storformat. Läs mer 

Vill du veta mer om projektet?
Kontakta Sofia Åhrman, projektledare: sofia(a)konstepidemin.se

Teamslöjd arrangeras av Konstepidemin Barn och Unga och genomförs med stöd av Nämnden för Hemslöjdsfrågor och Västarvet.

 


 

VALS PÅ BLOMSTERÄNG

Rätten till att vara en skapande människa ska även gälla människor på ålderns höst. Med Konstepidemins projekt Vals på blomsteräng tillåts äldre att blomma ut och inspireras till rörelse och utforska sina sinnen genom bilder, former och ljud. 

En mobil ateljé möter upp dem på senior- och äldreboenden. I en serie workshops utifrån tematiken blommor och växtlighet produceras en utställning tillsammans med konstnärer från olika konstnärliga fält. Grundidén handlar om allas rätt att utrycka sig, oavsett ålder. Om att ge möjlighet till att pröva på och den som vill dela med sig eller låna ut ett minne, ljud, bild eller en form. Det kan vara djupaste allvar, mörkt, ljust, lekfullt, fint eller luddigt och diffust. Kort kan upplägget beskrivas som inspirationsmöte och verkstad – där minnen kittlas fram och fångas upp i en rörelse, ett ljud eller form och bild. I denna workshop får deltagarna möta och inspireras av tre konstnärer som uttrycker sig på olika sätt och som tagit sig an temat ”Vals på blomsteräng”. Bronja Novak Lindblad genom dans och rörelse,  Richard Widerberg genom olika inspelade ljud och Pecka Söderberg genom skulptur, form och bild. Den mobila utställningen kommer sedan att visas på Konstepidemin för allmänheten samt på boendena för äldre, personal, släkt och vänner.
Under augusti och september genomförs Vals på Blomsteräng med och för Landvetterträffen, Nya Lunbygården i Lerum och Bohus Servicehus.

Vill du veta mer om projektet?
Kontakta Sofia Åhrman, projektledare: sofia(a)konstepidemin.se

Aktuellt
Miniseminarium “Skapande har ingen åldersgräns”,   fre 27/19 kl 9.30-12,på Konstepidemin.
Öppet för dig som på olika sätt arbetar för och med äldre eller är konst-/kultur-/äldre-konsulenet & samordnare runt om i regionen
Gratis men begränsat antal platser.
Gå till eventet HÄR eller ladda ner pdf. Läs mer  här!

Läs artikel i Härryda-Posten
Läs artikel i Alekuriren

Läs artikel i Lerums tidning

Vals på blomsteräng genomförs med stöd av Postkodlotteriets Kulturstiftelse.

www.kulturstiftelsen.se

trans-europe res-artis td
KUN gbg_kultur gbg_kultur