Galerie Konstepidemin

Våra gallerier är konstnärsdrivna och består av fyra utställningsarenor med olika karaktär. Galleriet, Pannrummet och Bergrummet. På nätet finns pid web gallery.

Désolé, cet article est seulement disponible en Suédois et Anglais Américain. Pour le confort de l’utilisateur, le contenu est affiché ci-dessous dans la langue par défaut du site. Vous pouvez cliquer l’un des liens pour changer la langue du site en une autre langue disponible.

Vi arbetar med utställningsverksamhet för samtidskonst och med att förbättra villkoren för konstnären. Vi arrangerar seminarium, konstevent, visningar och samtal.

Just nu

GIBCA Extended: « X/’All is still, still.’/! »

Attila Urbán arbetar med performativa iscensättningar av individuella och kollektiva minnesbilder.
Read more

Kommande utställningar

Samtal om Konst

Ett samtal om konst med konstnären, Attila Urban och Leslie Johnson konstnär och professor i fri konst vid Akademin Valand
Read more

Bokrelease, ”X /’All is still, still.’/!”, minnesmapp

En minnesmapp med ett urval med bilder från utställningen ”X /’All is still, still.’/!”. Begränsad upplaga. Varje mapp är unik.
Read more

GIBCA Extended: SKYMMER OCH SER:2

I utställningen SKYMMER OCH SER:2 vill konstnärerna pröva och se vad händer i möte mellan fotografiets materialitet och skulpturernas realitet.
Read more

The Yellow Submarine

"I en traumasituation upphör varseblivningen att vara logisk, tidsuppfattningen ändras och hjärnan upprättar motorvägar mot smärtpunkten.."
Read more

Samtal om Konst

Ett samtal om konst med konstnärerna, Jenny Magnusson, Patrik Elgström och inbjuden samtalsgäst. Mer info inom kort.
Read more

Bo Söderström

"..ett vibrato uppstår, för det är nästan aldrig knivskarpa skillnader i bilderna. Färgen släpper in ljuset och sinsemellan släpper färgfälten över energi till varandra så att svårfångade klanger uppstår.." Thomas Millroth
Read more

THE TIDE BRINGS THE BIRDS UNDERWATER

"..vi får besöka och undersöka ett slags upplösningstillstånd som sträcker sig bortom geografiska platser, städer eller landsbygd, till en ödslighet av oöverskådliga ögonblick.."
Read more

Glowing Enigmas

"..en installation bestående av ljusverk och värmekänsliga material som blir till performativa skulpturer. Titeln kommer från diktsamlingen av Nelly Sachs med samma namn, vars liv och lyrik är en ingång i projektet."
Read more

Underjord

"..Kategorier och det förväntade kastas omkull, en tanke om att det absurdistiska är en variant av det realistiska."
Read more

med stöd från

trans-europe res-artis td
KUN gbg_kultur gbg_kultur