Aktuellt

Detta händer just nu på Konstepidemin

På Konstepidemin

Epidemilördag

Galleri Konstepidemin har vernissage för fem nya utställningar med konst av Peter Wiklund, WOL performanceduo, Frida Svensson, Graham Stacy och Maria Andiné. Allas Ateljé har öppen verkstad. Vår gästkonstnär Faruq Faaiq Omer har öppen ateljé. Restaurang Blå Huset har öppet mellan 12:00-16:00. Varmt välkommen!
Läs mer

Utställningar

KonstZoom

Gå på konstjakt! Konstzoom är en parkutställning på Konstepidemin som har öppet dygnet runt.
Läs mer

Pia König – A4

En utställning med fokus på tankar angående A4, kopiator, linoleumsnitt, tapet och väggtidning.
Läs mer

Konst på Plank

Invigning av Konst på Plank! Två konstnärer från Konstepidemin, Martin Solymar och Gudrun Åsling, har fått i uppdrag att uppföra sina konstverk på planken vid Linnéplatsen.
Läs mer

And the birds were singing backwards…

Ondska och godhet. Alla sorger. Rädsla och förvirring. Kärlek och glädje. Alla våra drömmar och vår innerliga längtan. Varför? Hur mycket vi än gräver finner...
Läs mer

Måleri — En återblick 1986-2018

I Peters konst påminns vi om det eviga förhållandet mellan människa och natur. En utställning som visar Peters måleri från många års arbete, där hans tema kretsat kring naturen och människans behov av att försöka förstå, betvinga, gestalta, kategorisera och samtidigt särskilja sig från den.
Läs mer

WOL låter

WOL: Wenche Tankred och Lovisa Johansson är en kontinuerlig, konstnärlig process som har pågått sedan 2007. Processen tar gestalt i gränslandet mellan performance och ljudkonst. 
Läs mer

Att sy i sten är knäppt

"..Var i min kropp finns jag? ett slags självporträtt i tråd och sten."
Läs mer

Verk på Papper, Portföljerna

Portföljerna. "Teckningar och skisser genom åren".
Läs mer

Kulturnatta på Galleriet

Ett specialprogram med tema ljus. Mer info inom kort.
Läs mer

Mot Blått, Kulturnatta på Galleriet

En konsert med nyskriven musik av och med flöjtkvartetten 40f – Ann Elkjär, Jill Widén, Åsa Karlberg, Anna Svensdotter. Konserten spelas i Peter Wiklunds pågående utställning.
Läs mer
Aktuella gästkonstnärer

Magnhild Opdøl – ARTIST IN RESIDENCE

"The beginning of a work is marked by an act of stepping back and rediscovering what has long been familiar."
Läs mer

Jonathan Mayhew – ARTIST IN RESIDENCE

Jonathan Mayhew (Ireland) is artist in residence at Konstepidemin during 2018
Läs mer

ELIZABETH SERCOMBE – ARTIST IN RESIDENCE

Dr Elizabeth Sercombe is a writer and researcher from the UK and Artist in Residence at Konstepidemin during 2018
Läs mer

Faruq Faaiq Omer – Ateljé Kollegiet

Faruq Faaiq Omer kommer från Irak med en utbildning från Konsthögskolan i Bagdad och varit yrkesverksam konstnär sedan 1968. Han har också en keramisk och en grafisk utbildning i Sverige. 2016 erhöll Faruq Omer Angereds kulturpris. ”Jag skildrar de olika känslor vi människor upplever, de olika sinnesstämningar vi kan vara i och som till stor del beror på vilken situation eller miljö vi befinner oss i. Ibland är det positiva känslor och ibland väldigt jobbiga.”
Läs mer

Benj Gerdes – ARTIST IN RESIDENCE

Benj Gerdes (USA) är IASPIS residensstipendiat och gästkonstnär på Konstepidemin under augusti – oktober 2018 I plan to research a project studying the very brief...
Läs mer

Anssi Pulkkinen – ARTIST IN RESIDENCE

Anssi Pulkkinen (Finland) is Artist in Residence at Konstepidemin during September – November 2018.
Läs mer

Melissa Ann Vandenberg – ARTIST IN RESIDENCE

Melissa Ann Vandenberg (USA) är gästkonstnär på Konstepidemin under september 2018.
Läs mer


Skapande aktiviteter

Fredagsklubben – Allas Ateljé Bergsjön

Fredagsklubben i Bergsjön - September - Allas Ateljé är en kreativ verkstad öppen för alla – barn, unga och vuxna. Kom och skapa med blandade material, lustfyllt och enkelt. Gratis!
Läs mer

Allas Ateljé på Epidemilördag

Allas Ateljé på Epidemilördag - Allas ateljé är en kreativ verkstad öppen för alla – barn, unga och vuxna. Kom och skapa med blandade material, lustfyllt och enkelt! 40 kr/person.
Läs mer

Fredagsklubben – Allas Ateljé Bergsjön

Fredagsklubben i Bergsjön - Oktober - Allas Ateljé är en kreativ verkstad öppen för alla – barn, unga och vuxna. Kom och skapa med blandade material, lustfyllt och enkelt. Gratis!
Läs mer

ALLAS ATELJÉ LANDVETTER

Oktober i Landvetter - Allas Ateljé är en kreativ verkstad öppen för alla – barn, unga och vuxna. Kom och skapa med blandade material, lustfyllt och enkelt.
Läs mer

Scen

Big Wind: Fabelstunden

Berättarföreställning för de små! I fabeln möter vi människor i djurgestalt. De har mänskliga egenskaper och lär oss något om livet. Karin Sillberg tar emot barnen och berättar för dem på sitt speciella vis. Tankeväckande, roligt och kanske rentav moraliskt!
Läs mer

Big Wind: Teckensäcken

En tecknad föreställning för de små. Barnen bjuds in till en rolig värld av tecken.
Läs mer

Göteborg Art Sounds: Jean D.L. & Karen Willems

Vague beats, electric humming, bells and dissonance all make out the basis for the guitar and drums duo of Jean D.L. & Karen Willems. Restful and light, constantly on the tipping point between beauty and chaos.
Läs mer
Illustration: Johanna Rydstrand

Big Wind: Sova Räv

Sova Räv – en berättarföreställning bland djuren! Härliga djur, sjungande, kraxande och luriga djur… Rävar, sköldpaddor, sniglar, kråkor, grisar och vargar. Här passerar djuren revy i sagor och sånger. Och, tro det eller ej, tre dikter av Gustav Fröding. 
Läs mer

GÖTEBORG ART SOUNDS: Concert Walk SCENATET

Concert Walk is a tailored event consisting of a musical program intertwined with site-specific surroundings blending art, music, nature, urban environments and cultural heritage into one seamless whole.
Läs mer

Musikakademin

”Musikakademin” är en installation som förenar kvinnliga konstnärer från olika discipliner. Vi möts i tolkningen av en institution, en plats som bär ett prestigefyllt arv och bär ansvaret att forma unga människor med stora drömmar.
Läs mer

VARIA2018 Improvisationsfestival

Sedan 2006 har VARIA genomfört festivalperioder på olika scener i Göteborg med omnejd. Nu gästar VARIA2018 Konstepidemin med föreställningar där magisk röstkonst möter dans och rörelsekonsten.
Läs mer

Big Wind: Det bidde en tumme

En musikfylld folksaga - en favorit i repris. Den lille herrn återkommer lördag efter lördag till skräddaren för att se sitt tyg och sina förhoppningar gå upp i rök. Underhållande är det när Ola Karlberg och Magnus Pettersson till sagans ramsor lägger nya sångnummer. Och staden de bor i, den ska vi inte glömma. En favorit i repris!
Läs mer

Konsert med Torkel Rasmusson

Torkel Rasmusson spelar egna låtar både från sin tid som sångare i proggbandet Blå Tåget och från senare soloprojekt.  Bland annat kommer hitlåten Resan att framföras live för första gången.
Läs mer

Big Wind: Fabelstunden

Berättarföreställning för de små! I fabeln möter vi människor i djurgestalt. De har mänskliga egenskaper och lär oss något om livet. Karin Sillberg tar emot barnen och berättar för dem på sitt speciella vis. Tankeväckande, roligt och kanske rentav moraliskt!
Läs mer


Konstepidemins Vänner

Konstresa till Malmö – Rosemarie Trockel, Tyskland

Rosemarie Trockel räknas till en av vår tids viktigaste konstnärer. I sina verk har hon sedan 80-talet kritiskt granskat konsten, samhällsstrukturerna och könsrollerna med analytisk skärpa och humor, samt en alldeles egen sinnlighet.
Läs mer

Temakväll om kulturen vid Göteborgsjubileet 2021

Vilka kultursatsningar kan vi vänta oss vid Göteborgs 400-årsjubileum? Mia Samuelsson är programchef och konstnärlig ledare för jubileet. Hon kommer att delge oss sina visioner och tankar tillsammans med inbjudna gäster som alla är engagerade i kulturlivet i Göteborg.
Läs mer

trans-europe res-artis td
KUN gbg_kultur gbg_kultur