Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo

Program förskola & skola

Allas Ateljés konstpedagogiskt program som riktar sig till förskola / skola

 

MÅLERI
En favorit! Ett stort papper täcker golvet. Välj färg, blanda, måla! Det växer utåt, ännu mer och större. Tillsammans skapar vi en jättemålning, sida vid sida, var och en på sitt sätt.


BÄCKEN
Isen smälter, vårbäcken spritter och glittrar. Med silkespapper, färg och olika material ger vi bäcken liv på dess väg ut mot stora havet. Oj vad många olika nyanser av blått det finns! Vad simmar där?


LERA
Vi börjar med en jätte stor klump lera. Tillsammans gräver, klämmer, och känner vi oss fram. Sedan fortsätter vi med bambupinnar, och låter bygget växa ut och täcka hela rummet.INFORMATION

  • Var: Allas Ateljé, Bergsjön Köpcentrum, Rymdtorget (lokal inne i gallerian)
  • För: Förskola, skola, ålder 5-9 år
  • Omfång: ca. 2 tim kl 9.00-11.00. Justering av tid kan göras efter överenskommelse ex. kollektivtrafiktider.
  • Övrigt: Förkläden finns. Material som används går att tvätta bort, men det är bra att ha oömma kläder.
  • Antal barn: Helklass/grupp

FRÅGOR & BOKNING
Kontakta Cecilia Grönkvist , koordinator Allas Ateljé
e: allasatelje@konstepidemin.se
t: 072-245 28 20

 


 

Om Konstepidemins pedagogiska verksamhet

Konstepidemin har trettio års beprövad erfarenhet av arbete med barn och unga och är en stark resurs för dig inom skola & förskola. Du som arbetar med barn och unga är välkommen hit, till exempel för fortbildning och temadagar eller för skapande aktiviteter med din grupp.

I det konstpedagogiska arbetet sätter vi den konstnärliga processen i centrum och arbetar med konstnärer som ledare och inspiratörer. Genom konsten uttrycks det till synes outtrycksbara och vi närmar oss teman och frågor genom att göra tillsammans. I verkstan uppmuntras fantasi och frihet, att deltagarna ska få pröva sig fram och uppleva tex. färg och material med olika sinnen. Vi skapar tillsammans, sida vid sida, var och en på sitt sätt men där alla behövs för slutresultatet. Vi använder ofta enkelt återvunnet material.

Vi har ett vår- och höstprogram med workshops för skola och förskola (går även att boka för fritidsgrupper och dyl.)  Med lite längre framförhållning skräddarsyr vi även paket som passar era önskemål. Kommer ni hit, kan vi ta en rundvandring på området och leta skulpturer och besöka en konstnärsateljé.  Efter överenskommelse samarbetar vi gärna med riktade projekt och för grupper med olika behov och funktionsvariation. Alla våra workshops är bokningsbara som skapande skola projekt.

Med stöd från/I samarbete med

Göteborgs Stad
GöteborgsLokaler
ABF