Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo

Program förskola & skola

Barn skapar med lera

Foto Lina Ikse

Konstepidemin har trettio års beprövad erfarenhet av arbete med barn och unga och är en stark resurs för dig inom skola & förskola. Du som arbetar med barn och unga är välkommen hit, till exempel för fortbildning och temadagar eller för skapande aktiviteter med din grupp.

 

I det konstpedagogiska arbetet sätter vi den konstnärliga processen i centrum och arbetar med konstnärer som ledare och inspiratörer. Genom konsten uttrycks det till synes outtryckbara och vi närmar oss teman och frågor genom att göra tillsammans. I verkstan uppmuntras fantasi och frihet, att deltagarna ska få pröva sig fram och uppleva tex. färg och material med olika sinnen. Vi skapar tillsammans, sida vid sida, var och en på sitt sätt men där alla behövs för slutresultatet. Vi använder ofta enkelt återvunnet material.

Vi har ett vår- och höstprogram med workshops för skola och förskola (går även att boka för fritidsgrupper och dyl.)  Med lite längre framförhållning skräddarsyr vi även paket som passar era önskemål. Kommer ni hit, kan vi ta en rundvandring på området och leta skulpturer och besöka en konstnärsateljé.  Efter överenskommelse samarbetar vi gärna med riktade projekt och för grupper med olika behov och funktionsvariation. Alla våra workshops är bokningsbara som skapande skola projekt.