School

Konstepidemin har trettio års beprövad erfarenhet av arbete med barn och unga och är en stark resurs för dig inom skola & förskola. Du som arbetar med barn och unga är välkommen hit, till exempel för fortbildning och temadagar eller för skapande aktiviteter med din grupp.

Sorry, this entry is only available in Swedish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

I det konstpedagogiska arbetet sätter vi den konstnärliga processen i centrum och arbetar med konstnärer som ledare och inspiratörer. Genom konsten uttrycks det till synes outtryckbara och vi närmar oss teman och frågor genom att göra tillsammans. I verkstan uppmuntras fantasi och frihet, att deltagarna ska få pröva sig fram och uppleva tex. färg och material med olika sinnen. Vi skapar tillsammans, sida vid sida, var och en på sitt sätt men där alla behövs för slutresultatet. Vi använder ofta enkelt återvunnet material.

Med lite längre framförhållning skräddarsyr vi även paket som passar era önskemål. Kommer ni hit, kan vi ta en rundvandring på området och leta skulpturer och besöka en konstnärsateljé.  Eller så kommer vi ut till er. Efter överenskommelse samarbetar vi gärna med riktade projekt och för grupper med olika behov och funktionsvariation.  Alla våra workshops är bokningsbara som skapande skola.

 

boka program för förskola & skola

KOMPISSKUGGAN

Vi undersöker tillsammans. Där blev skuggan en jätte, å där blev den pytte, pytte liten... Vad, var och hur är er kompisskugga? Gör en klippdocka av skuggan och skäm bort den med fantasifulla kläder!
Read more

MÅLERI

Måleri - en favorit. Ett stort papper täcker golvet. Välj färg! Blanda! Måla! Det växer utåt. Ännu mer och större. Tillsammans skapar vi en jättemålning, sida vid sida var och en på sitt sätt.
Read more

LERA

Vi börjar med en jättestor klump lera. Tillsammans gräver, klämmer, och känner vi oss fram. Sedan fortsätter vi med bambupinnar, och låter bygget växa ut och täcka hela rummet.
Read more

Bäcken

Isen smälter, vårbäcken spritter och glittrar. Med silkespapper, färg och olika material ger vi bäcken liv på dess väg ut mot stora havet. Oj vad många olika nyanser av blått det finns! Vad simmar där?
Read more

 

 

trans-europe res-artis td
KUN gbg_kultur gbg_kultur