Konstepidemin Gallery

Våra gallerier är konstnärsdrivna och består av fyra utställningsarenor med olika karaktär. Galleriet, Pannrummet och Bergrummet. På nätet finns pid web gallery.

We are working with exhibiting contemporary art to improv the conditions/terms for artists. We organize seminars , art events , screenings and talks.

Current

Anssi Pulkkinen - walls

WALLS – REVISITED, RE-EDITED

Anssi och Azadeh intresserar sig båda för de materiella och fysiska effekterna av mänsklig erfarenhet samt för den obskyra domänen av gränser och begränsningar. I sin konst visar de på ett distraherande och lekfullt sätt betydelsen av de strukturer vi lever i.
Read more

Ampersand Box

Alina proposes an interior volume of a box that exists independently from the exterior definition of its form. In scrutinizing this simple five-sided container form, Tenser is examining the subjective nature of constraint- physical, circumstantial, emotional, often incorporeal in nature.
Read more
Anssi Pulkkinen - walls

Samtal om konst, performance och mingel

Samtal om konst med de aktuella konstnärerna, Anssi Pulkkinen och Azadeh Esmaili Zaghi och inbjuden samtalsgäst, Mariangela Mendéz Prencke, curator på Röda Sten. Performance och mingel.
Read more

Upcoming

‘Járnbrautarmálið / A Railway Case’

En utställning om ett orealiserat järnvägsprojekt. En undersökning som leder fram till poeten och entreprenören Einar Benediktsson (1864-1940), på Island känd som en stor och betydelsefull man. Men Járnbrautarmálið / A Railway Case ifrågasätter historien och berättar en annan version om Benediktsson.
Read more

Tysta rum

Annika experimenterar med flyktiga material som får visualisera skörheten som demokratin består av. Samtidigt som det är ett försök att utradera materialens status.
Read more
trans-europe res-artis td
KUN gbg_kultur gbg_kultur