Artists

All 134 artist who work here

Åke Nordström

Skulptör och tecknare

 • Skanstorget 5
  411 22 Göteborg
 • 031-13 15 07, 0705-34 60 13

Ami Lanmark

Konstnär

E-post ami(a)lanmark.se

Måleri och keramik

Anders Berggren

Dokumentärfilm AB bildades 1999 av Anders Berggren och Carl Javér. Bolaget producerar modern dokumentärfilm för såväl TV som Biograf. Carl och Anders håller även dokumentärseminarier om deras filmmetod “Hanging Around”. Carl är utbildad filmare vid Biskops-Arnö folkhögskola. Anders har gått Journalistlinjen vid JMG. Under de år som Anders och Carl har arbetat tillsammans har de använt, utvecklat och förfinat arbetet med den dokumentära observerande metoden.

Anders Carlsson

Konstnär, målare

Anders Lönnbro

skådespelare, regissör och producent

Andreas Korsár

Arbetar främst med måleri, teckning, skulptur och animation.

Anna Larsson

Grafisk formgivare

Anna är utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk. Är sedan 1997 verksam som grafisk formgivare i eget företag. Arbetar i huvudsak med böcker, trycksaker, utställningsmaterial, profilprogram etc.
Bland uppdragsgivarna finns Albert Bonniers Förlag, Arkitektur- och Designcentrum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöräddningssällskapet, Statens konstråd, Volvo, Värmlands museum.

Anna Bauer

konstnär/konsthantverkare

Jag är konstnär/konsthantverkare med textil som mitt främsta material. Textil är min hemvist, även om jag ibland gör utflykter i andra tekniker. Jag vill låta materialen komma till tals lika mycket som motiven och jobbar mycket med ytorna, med urklippt och patinerat, med färgade partier och rostutfällningar. Jag arbetar gärna, men inte alltid, i stora format. Just nu jobbar jag mest med broderi och linoleumtryck som jag sammanfogar till ett slags collage.

Anna Gustavsson

Frilansmusiker/slagverkare och kompositör främst inom scenkonst, dans och film.

Hon gör också uppdrag som pedagog/handledare och ger workshops.

Anna Lamberg

Jag arbetar med fotografi och rumsliga installationer. Jag bygger upp egna situationer och världar kring det oförklarliga och det omedvetna. Ofta rör det sig om mellanrum i tillvaron, där frågor ställs kring ämnen som gör skillnad. Det kan handla om tro, mod eller död.

Jag arbetar för det mesta analogt när jag fotograferar men bearbetar sedan bilderna digitalt. Allt för att skapa den situation och känsla jag är ute efter.

De rumsliga installationerna är ytterligare en dimension av bilderna – ett sätt att föra betraktaren själv in i min bildvärld.

Anna Svensdotter

Flöjtist

Flöjtist som helst jobbar med nyskriven musik och improvisation, både som solist och i ensemble. Ständigt nyfiken på nya ljud.

Anna Unsgaard

Smyckekonstnär

Anne Pira

Annika von Hausswolff

Utbildad på Konstfack och har varit verksam som fotograf och bildkonstnär sedan början av 90-talet. Professor vid dåvarande Högskolan för fotografi vid Göteborgs Universitet 2007-2012.
Representerad av galleri Andréhn-Schiptjenko i Stockholm.

Azadeh Zaghi

Jag är Iransk- Svensk konstnär baserad i Göteborg. 2015 avslutade jag mina MA studier i fri konst vid Akademin Valand. Sedan dess har jag i mitt konstnärliga arbete undersökt olika aspekter av sociala, ekonomiska och politiska orättvisor. Jag berör ofta teman såsom internationella relationer, politisk ekonomi, penningpolitik, valuta, ekonomiska sanktioner och rådande politiska ramar för exil med drivkraften att synliggöra de mer tysta och mindre ansedda händelserna i vår tid. Jag använder mig av måleri, performance, video och installation.

En viktig del i det jag har gjort de senaste åren har varit mitt arbete som konstpedagog och projektkonsulent.

Berit Jonsvik

Konstnär

Arbetar med grafik och skulptur, som visas på utställningar och i offentlig miljö.
Medlem: KRO, Grafiska Sällskapet, Grafik i Väst

Bibbi Forsman

Studiokeramiker

Jag arbetar lika gärna med det lilla föremålet som med den stora ytan. Mosaik och handformade objekt. Arbeten för offentlig och privat miljö.

Big Wind

Musikteater

Björn Hellström

Björn Rantil

Fotograf med lång erfarenhet av fotografisk utställningsverksamhet.
Arbetat både som tekniker och curator under 25 år på Hasselblad Center.

Bo Andersson

Musiker

Bo Melin

Bronja Novak Lindblad

Verksam dansare och koreograf sedan 1993.
Med motto: “Jag skapar för att spela och jag spelar för att få dansa!”
Verksam i både Big Wind och Embla dans och teater.
Hon skapar föreställningar för både vuxen och barn publik.
Sitt hjärta har hon nära publiken och älskar att spela lika mycket ute på skolturné, företagsevenemang, underhållande evenemang som eget utforskande konstnärligt arbete.
Med koreografi, improvisation, sång och en pratglad anda skapar Bronja själv eller i tätt samarbete med andra.

Camilla Engman

Konstnär och illustratör

Carina Fihn

My art reflects personal experiences as well as stories and observations from everyday life.
It’s an exploration of time and memory, forgetfulness and absence, desire and loss.
A try to shape the elusive and barely visible.

I’m working with printmaking, photography, video, artist’s books, text and objects.

Carl Javér

Svensk dokumentärfilmare och pionjär inom den observerande digitala dokumentärfilmen, arbetar med litet team och har gjort tre stora dokumentärserier för TV och en handfull fullängdsdokumentärer. Skandinaviskt verksam föreläsare och uppskattad workshopledare inom dokumentärfilm. Aktivt verksam och i styrelsen för Oberoende Filmares Förbund 2008-2012.

Dokumentärfilm AB bildades 1999 av Anders Berggren och Carl Javér. Bolaget producerar modern dokumentärfilm för såväl TV som Biograf. Carl och Anders håller även dokumentärseminarier om deras filmmetod “Hanging Around”. Carl är utbildad filmare vid Biskops-Arnö folkhögskola. Anders har gått Journalistlinjen vid JMG. Under de år som Anders och Carl har arbetat tillsammans har de använt, utvecklat och förfinat arbetet med den dokumentära observerande metoden.

Catharina Tagg

Cecilia Johansson

Silversmed

 • 031-41 38 80

Cecilia Lagerström

Verksam som regissör, konstnärlig forskare och pedagog inom scenkonst.

Cecilia har en bakgrund i laboratorieteater och har regisserat föreställningar och performance-akter på teatrar och andra spelplatser sedan 1993. Hon disputerade i teatervetenskap vid Stockholms universitet 2003 har drivit konstnärliga utvecklings- och forskningsprojekt, inom både universitet och scenkonstvärlden. Cecilia är även professor
 i scenisk gestaltning vid Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet.

Sedan 2012 driver Cecilia främst sitt konstnärliga arbete inom ramen för scenkonstkollektivet Alkemisterna. Under 2013-16 bedrev hon, i samarbete med lindansaren och skådespelaren Helena Kågemark, projektet GångART – om gående som konstnärlig praktik. Från och med 2017 arbetar Alkemisterna med temat polariseringen i det offentliga samtalet i samhället, genom flera scenkonstproduktioner. Se även: www.alkemisterna.se

David Sperling

David Sperling Bolander är utbildad skådespelare i fysisk teater vid LarssonsTeaterakademi och Konstnärligt kandidatprogram i musik- inriktning individuell studiegång vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.
Sperling Bolander syns i många musik- och teatersammanhang bl a Quarttango, Urban Turban, Opus 5, Buenos Aires Pop, Hamlet, m fl.
Driver tillsammans med Sören Larsson Musik & Teaterateljén Bakfickan på Konstepidemin.

Elin Wikström

Elin Wikström’s art practice deals with being subjected to “constructed situations” and has the format of interactions with various audiences and interventions in different spaces and contexts. Her works can go on for an hour, a day, a week, a month or several years and the work process is often participatory-driven. Working in this format is an attempt to question norms, values and logics for how one speaks, thinks and acts and to trigger reflections on current social, political, environmental and cultural issues. The reasons behind developing such methods has been to try representing individuals and groups as active subjects able to critically question and change their understanding of themselves and the world around them.

Wikström has recently made projects for: Contexts, Paris, France, Göteborgs Konsthall, Göteborg, Sweden, Center of Contemporary Arts, Tbilisi, Georgia, Emscherkust 2013, Essen, Germany (www.emscherkunst.de) and PALS festval 2014, Stockholm, Sweden (www.palsfestival.se).

Elisabeth Åström

Scenograf, kostymdesigner och konstnär

Har under 2012 gjort scenografi och kostym till musikalen ”Chess” på Århus teater, Danmark, Pjäsen ”Syrror” på Örebro Länsteater samt ”Majbeth” för teater Quilt, spelad i Yngsjö, Stockholm och Göteborg. Medverkat i konstutställningen ”Nya tider-nya verk” på Galleri Konstepidemin.
Förbereder scenografi och kostym till Hamlet för Helsingborgs Stadsteater, med premiär i september 2013, och Musikalen Rent, med sistaårseleverna på musikallinjen på HSM i Göteborg med premiär i maj 2013.

Eric Langert

Arbetar med scenografi, utsmyckningar, skulptur, utställningsformgivning, lekparker och allt som är roligt.

Eva Dahlin

Arbetar med teckning och måleri ofta i samtal med objekt. Ämnen jag utgår ifrån är biologi och “avhumaninsering av naturen” gärna med motivet DJUR.
Undervisar på HDK (Högskolan för design och konsthantverk)

Eva Zethraeus

Eva Zethraeus är keramiker verksam i Göteborg, utbildad med Master of Fine Arts från Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK), Göteborgs Universitet. Eva arbetar med skulptural keramik i porslinslera för utställningar och offentliga miljöer.

Ewa Brodin

Konstnär

Konstnär, gör utställningar, offentlig gestaltning och projekt/ se hemsida

Lång pedagogisk erfarenhet från Konstnärliga utbildningar, Valands Konsthögskola, HDK,
Göteborgs Konstskola m fl, gör workshops.

 

Fia Adler Sandblad

Skådespelare

Skådespelare som – oftast – skapar egna verk, ensam eller tillsammans med scenkonstkollegor. I verken söker hon binda samman det banala och synbarligen enkla med emotionellt djup och intellektuell skärpa. I sitt konstnärliga utvecklingsarbete ”teater? eller liv?” undersöker hon själva skådespelarrollen och skådespelarens möjligheter att byta position för att kasta oväntat ljus över kända fenomen. Hon arbetar också med att iscensätta personligt eller självbiografiskt material.

Undervisar på Göteborgs Universitet i skådespelarpraktik och teatermakeri men också i eget skapande med rösten som utgångspunkt. Hon går Roy Hart Theatres Voice diplomutbildning i Frankrike.

Spelar mycket och gärna på turné men också på larssons & ADAS teaters intima epidemiteater i ateljé 201.

Medlem i Teaterförbundet och Sveriges Dramatikerförbund. Fil Mag i Dramatik och Master of Fine Arts i fördjupat skådespeleri.

Folke Olsson

Sykonstnär

 • 0702 66 25 79

Gill Marshall-Meréus

Göran Berg

Musiker

Gudrun Åsling

Gunnar Danielsson

Musiker

Gunnar Danielsson, född 1954, är en svensk singersongwriter.
Efter att ha varit medlem i grupperna Risken Finns, Ensamma Hjärtan och Danielsson & Pekkanini har Danielsson sedan 1985 varit verksam som soloartist. Han var tillsammans med Christer Fant även programledare i TV-programmet Guldslipsen.

Gunvi Bengtsson

Henrik Cederblom

Henrik Cederblom arbetar oftast som musiker eller producent. På Konstepidemin har han Epidemin Studio tillsammans med Johannes Lundberg och Petter Eriksson där de gör produktioner av olika slag , mest skivinspelningar med andra artister, men också egna projekt.
Kolla in studion på www.epidemin.se

Henrik Rylander

Jill Lindström

Som bildkonstnär arbetar jag framför allt med skulptur, installationer och video. Parallellt med mitt konstnärskap undervisar jag i skulptur.

Johan Kylén

Skådespelare

Johan Lagergård

Målar, tecknar, skulpterar.
Undervisar i bild. Även barngrupper.
Föreläser om bild och bildhistoria.

Johan Olsson

Målare/tecknare

Johan Wingborg

Fotograf

Arbetar som fotograf med egna projekt och uppdrag för tidningar, reklambyråer och företag. Utbildad vid Högskolan för Fotografi, Göteborgs universitet.

Johan Zetterquist

Johanna St Michaels

Fotograf, dokumentär och konstfilmsregissör, producent

Johanna St Michaels regisserar och fotograferar i huvudsakligen dokumentär, experimentella filmer och konstinstallationer med emfas på nära personliga historier. Johanna St Michaels teman kretsar kring existensiella, sociala och politiska frågor. Hon blandar gärna olika konstformer och hennes filmer har prisbelönats både i Sverige och internationellt.

Johannes Lundberg

Jonas Fröberg

Dramatiker och skådespelare

Jonas Simonson

Musiker

Jonathan Josefsson

“Jonathan Josefsson är konstnär och jobbar gärna med stora format. Han började som graffitimålare i ungdomsåren och det uttrycket har utvecklats genom experiment med nya material och tekniker. Vid utställningar brukar han mixa sina tuftade mattor med stora och små målningar, i akryl, tusch eller sprayfärg. Måleriet är färgglatt och ofta stort, man ser tydligt inspiration från graffitin.”

Karin Agélii

Formgivare/Skulptör

I min ateljé på Konstepidemin i Göteborg arbetar jag med det material som lämpar sig bäst för den aktuella uppgiften, det kan bli betong, keramiska material, tyg, plast…

För mig är det mycket viktigt att relatera till behovet, människorna och platsen.

Karin Östberg

Keramiker

Kent Lindfors

Kerstin Åsling-Sundberg

Konstnär

Kerstin Bratt

Konstnär

Kerstin Sarvimäki

Keramiker

Kjellåke Gerinder

 • Klippan 22
  414 51 Göteborg Sweden
 • gerinder@post.com
 • +46 (0)31 14 27 66, +46 (0)512 403 10

Lars Åsling

Visual artist etc

Lars Blomqvist

Hösten 2010 reser jag till Kyoto för att besöka tempelträdgårdar. Redan på morgonen dagen efter min ankomst åker jag på lånad cykel till Shinju-an där jag har ett besök inbokat. En ung munk klädd i mörkgrön jacka och byxa möter mig strax utanför entrén, han talar nästan ingen engelska så det blir trevande försök till kommunikation. Jag är den enda besökaren och visas runt i rum efter rum med tatamimattor på golven och vackert bemålade fusuma. Inget elektriskt ljus är tänt, i rummen råder bara skumt förmiddagsljus. Från en veranda ser jag Östra trädgården med de femton stenarna som Maruta Shuko arrangerade 1491, och den berömda thé-paviljongen. Kanske har jag svårt att tillgodogöra mig allt det sublima, det blir för mycket att ta in efter lång resa, tidsskillnad och sömnbrist. När vi sitter på huk framför en skjutdörr dekorerad av Hasegawa Tohaku (Visa män och tallar, 1601) ser den unge munken skärrad ut när jag plötsligt gör en gest mot måleriet och säger I am a painter, too.

Lars Fernell

Lasse Persson

Lena Rydén

Tecknare, målare

Lina Ekdahl

Författare

Lina Ikse

Fotograf

Linda Tedsdotter

 • +46 (0)70 761 57 97

Linda Tedsdotter´s artworks can be site-specific or related in some other way to the situation and the context they form part of. Using small-scale visual means her sculptural installations entice the viewer to participate in a way that is perceptibly controlled. Her interventions in the environment have their origins in the artist’s close relationship to the northern countryside, and they approach to the viewers senses and attention. There is frequently an element of surprise in her work and also an element of deliberate manipulation or illusion that intends to intensify the presence and self-awareness of the viewer. It’s ultimately through the body that the visitors get the concept of the artwork Tedsdotter is transferring us.
Her works have been showed since 1998 in several museums of modern art, festivals and galleries, as the Kaohsiung International Arts Festival in Taiwan (China, 2003), the Museum of Contemporary Art in Zagreb (Croatia, 2004) and the Moderna Museet in Stockholm (Sweden, 2006).

Linda Wallgren

Scenograf

Love Hultén

Love Hulten is a Swedish artist and craftsman fusing traditional artisan knowledge with modern technology. With delicate execution and mystique, he aims to breathe life into objects and create personal stories. By playing with preconceptions about the distinct realms of art and design, Hultén break given patterns of function and aesthetics.

"I want my objects to create a state of curiosity – not just nostalgia. Nostalgia is involved to a certain extent, yes, but not by looking backwards. It's by taking steps in different directions simultaneously by using fragments from both the past and the present, creating unique and balanced objects."

Magnus Ekman

Musiker

Maja Kristin Nylander

Maja Kristin Nylander är fotograf och bildkonstnär utbildad vid Fotohögskolan i Edinburgh, Skottland och verksam i Göteborg. Maja arbetar nu med ett pågående självbiografiskt gestaltande projekt där hon utforskar saknadens estetik. Hon söker relationerna mellan det mytologiska och värdsliga, kollektiva och personliga minnen. Bilderna är omsorgsfullt iscensatta och arrangerade. Minnen, symboler och kroppar samspelar i scenarier där yttre och inre världar får mötas.

Maja arbetar även redaktionellt samt med större dokumentära projekt och porträttutställningar nu senast i den uppmärksammade Vi är romer och Det tysta arvet.

Maria Lindberg

Marie Hermanson

Författare

Marie Holmgren

Konstnär

Michaela Peterson

Konstnär

Michaela arbetar med måleri, skulptur och installation. Hon är upptagen av begreppet “Det oavsiktliga” och arbetar med gråtonerna i olja,blyerts, tusch och akvarell samt installationer som utgår från vardagens poei.

Mona Wallström

Smyckekonstnär

Monica Englund

Fotograf

Nils-Gunnar Eek

 • Masthuggsliden 10
  413 18 Göteborg
 • 031-247274

Nils Ramhøj

Konstnären Nils Ramhøj arbetar med teckning, måleri, installation, performance och fotografi. Hans verk kretsar kring olika livsfrågor, särskilt kärleks- och familjerelationer. Stor medial uppmärksamhet och uppskattning fick temat far och son vars målningar, utställningar, seminarier tillsammans med boken Bilder av en far mött en stor publik i Norden. Verket Up against the wall på Galleri Konstepidemin och utomhusinstallationen Rekonstruktion på Skulptur i Pilane fokuserar på såväl individens som naturens utsatthet i förhållande till dagens kommersiella och globaliserade samhällsklimat. Förutom i Sverige har han också varit verksam i Mexiko och Spanien. Ramhøj har haft utställningar på muséer och gallerier i bland annat Sverige, Danmark, Norge, Mexiko, Italien och Spanien. Ramhøj har genom åren alltmer samarbetat och agerat tillsammans med olika konstnärliga discipliner utanför bildkonsten, något som Konstepidemin som arbetsplats också stimulerar till.

trans-europe res-artis td
KUN gbg_kultur gbg_kultur