Gästateljéer

Konstepidemin har fem gästateljéer, som främst hyrs ut till internationella konstnärer.

Ansökningar tas emot året runt och ateljéerna hyrs ut 1-6 månader. Från 2018 är hyran 7 000 kr/månad (för Studio Robert är hyran 6 500 kr/månad) inklusive värme, vatten och trådlöst WIFI. Man bor och arbetar i ateljén, där det finns ett arbetsrum, sovrum, badrum och kök . Alla gästateljéer är utrustade med grundläggande köksutrustning, sängkläder, handdukar. Grafikverkstad och tvättstuga finns på området och du har även tillgång till dator och kopiator. Du kan ta med dig gäster utan extra kostnad. Rökning är förbjudet i alla gästateljéer. Karta över gästateljéer m.m.

Deposition Det tas ut en depositionsavgift på 1500 SEK för varje gästateljé och vistelseperiod. Depositionsavgiften kommer att finnas på din första hyresavi och återbetalas efter att gästateljén kontrollerats i samband med avfärd. Avgiften tas ut för att säkerställas att våra gäster ska lämna ateljén välstädad samt göra det trevligt för nästa gäst att anlända till ateljén.

Ankomst För att göra din ankomst till Konstepidemin så trevlig som möjligt, är våra generella ankomsttider Måndag- Fredag kl 8-16. Detta är på grund av att vi är obemannade på övriga tider och kan inte ge er ett personligt bemötande utanför dessa tider.

Vi samarbetar med IASPIS (International Artists Studio Programme In Sweden) och Peja (Pépinières européennes pour jeunes artistes). Konstepidemin är medlem i Res Artis och Trans Europe Halles. Konstepidemins gästateljéer stöds av Kulturnämnden Göteborgs Stad.

trans-europe res-artis td
KUN gbg_kultur gbg_kultur