Malin Lobell i Bageriet

EVENEMANGET ÄR TYVÄRR INSTÄLLT PGA SJUKDOM

Malin Lobell är konstnär utbildad på Konsthögskolan Valand, synligt i hennes konstnärskap är också hennes studier till trädgårdsmästare. Hon arbetar idag med olika projekt som involverar urban odling, matproduktion, ätbara perenner, fytoremediering och växt intelligens. Hon arbetar ofta i olika samarbeten och med ett deltagarbaserat perspektiv. Den 28-30 april huserar Malin i Bageriet på Konstepidemin och bjuder in till två föreläsningar:

Vad/ vem ryms i en medborgarträdgård?
Lördag 29 april kl. 16.00 INSTÄLLT

Bageriet, Konstepidemin

BellevueFarm- medborgarträdgård och matpark 2016 ca 1000m2

Hur kan allmän parkmark och andra öppna platser nyttjas och brukas av medborgarna med fokus på gröna värden som bla odling och biologisk mångfald? Hur konst/konstnärer kan tillföra, i metod, aktivitet och gestaltning i en medborgarträdgård? Kan vi skapa matparker med funktionella skulpturer, skulpturer- för -små -djur, slow-art, berättelser och deltagarbaserade aktiviteter?

Efter tre års samtal, förhandling och identifiering finns idag en nystartad förening, Norrmalmsodlarna, och ett brukaravtal med Stadsdelsförvaltningen Norrmalm om ca 1000m2 som nu omvandlas till en stadsodling, en medborgaträdgård och matpark. Vägen dit har gått genom 1800talets trädgårdsförening på Norra bantorget, Gröna linjens cykelsafari och ätbara vandringar i kvarteren.


The Importance of Being Earthworm.
Söndag 30 april kl. 16.00 INSTÄLLT
Bageriet, Konstepidemin

Compost earthworm. Fotografi-anthotype. Emulsion-rödbeta. storlek 10x15cm 2017

Projektet fokuserar på jord, kompost och värderingar. Det tar sin utgångspunkt från Darwins bok ”The Formation of Vegetable Mould Through the Action of Worms” där han skildrar bildningen av humusformen mull genom daggmaskarnas aktivitet. Presentationen visar ett pågående arbete som senare i sommar en är del av utställningen Agrikultura i Hyllie, Malmö.

Bageriet är även öppet för spontana besök fredag 28/4 kl. 12.00-14.00

www.malinlobell.se

trans-europe res-artis td
KUN gbg_kultur gbg_kultur