Scenkonstvandring

caisa stinautdrag

i samband med Göteborgs Dans & Teater:

En vandring genom sju scenkonstnärliga rum

Välkomna att delta i vår vandring. Vi lyfter fram sju konstnärers sätt att hantera ett material, en frågeställning och en fascination. Vid vår sida har vi fil dr Robert Lyons som talar om ”Det märkvärdiga i det vardagliga inom och utanför konsten”

Per och CamillaRum 1: Per Agelii och Camilla Engman: Ett antal scenerier/tablåer växer fram på golvet i rummet, en serie bilder som ställs fram och en berättelse som tar form. En slags film noir fast utan film…

Bronja1Rum 2: Bronja Novak: Ett steg vidare i Bronjas arbete med sig själv som åldrande dansaren. Utifrån kroppen som skulptur undersöker hon den så ofta skulpterade växten buxbom.

Helan och CeciliaRum 3: Cecilia Lagerström och Helena Kågemark: Att skriva från scengolvet i stunden. Hur kan man skriva fram en föreställningstext utifrån fysisk skådespelarimprovisation?

SörenRum 4: Sören Larsson och Roy Persson bjuder in er till ”Ateljé bakfickan” med Nils Ferlin, ljus och skuggor, elgitarr och kastruller.

FiaRum 5: Fia Adler Sandblad och Jonas Franke-Blom: En djupt personlig berättelse söker sig ut i rummet där den ena rösten är hennes, hon som bär berättelsen, den andra är musikens, som bär henne som berättar.

Anna_Svensdotter-2 kopiaRum 6: Anna Svensdotter: Den lakoniska vingen. ”Omedvetna om sin egen skugga och utan att känna till något annat om döden än de stora vattnens avlägsna sorl far de förbi, lämnar oss, och vi är inte längre desamma.” Med flöjtens språk och musik av Kaija Saariaho.

caisa stina 1Rum 7: Elisabeth Åström, Lars Åsling och Caisa StinaForssberg: Med historien om Ofelia som utgångspunkt ställs frågor om vad som händer minuterna innan hon dränker sig. Vilken miljö befinner hon sig i, vad blir hennes sista ord? En historia om en kvinna såsom vi inte är vana att se henne.

“Det märkvärdiga i det vardagliga inom och utanför konsten”
Inbjuden föreläsare är fil dr Robert Lyons. Robert Lyons är lektor i teaterstudier, älskad pedagog och en varm kännare och förvaltare av Bertolt Brechts samhällsengagerade teater. Vi lyfter fram fem konstnärers sätt att hantera ett material, en frågeställning och en fascination.

trans-europe res-artis td
KUN gbg_kultur gbg_kultur