Tomas Lundgren ställer ut på Röda sten & Göteborg Landvetter Airport

Tomas Lundgren, konstnär verksam på Konstepidemin, visar målningar från serien Schaefer Expedition på Röda Sten Konsthall och Göteborg Landvetter Airport. Titeln är hämtad från en tysk expedition till Tibet under åren 1938 -1939. Under denna resa dokumenterades och fotograferades människor och samhällen.

Lundgren är intresserad av hur uppfattningen av den moderna västerländska människan skapades under 1800- och 1900-talet bland annat genom denna typ av expeditioner. I hans konst visas mörkare sidor av historien, så som de snedsteg eller etiska övertramp som ibland gjorts i vetenskapens namn.

Enskilda individer, eller snarare spåren av dem, står här i fokus. Målningarna baseras på de fotografier som togs under expeditionen och som sedan blev underlag för vetenskapliga undersökningar och katalogisering.

TOMAS LUNDGREN: SHAEFER EXHIBITION
Göteborg Landvetter Airport
Invigning: 16 februari 2017

TOMAS LUNDGREN: SHAEFER EXHIBITION
Röda Sten Konsthall
Invigning: 1 mars 2017
www.rodasten.com

TOMAS LUNDGREN (F. 1985)
Tomas Lundgren bor och verkar i Göteborg på Konstepidemin och är utbildad vid Konsthögskolan i Malmö och Akademin Valand i Göteborg. Han har haft utställningar på bland annat Moderna Museet i Malmö, Färgfabriken och Galleri Thomas Wallner. 2014 mottog han Fredrik Roos Stipendium och 2016 fick han Beckers Konstnärsstipendium.
www.tomaslundgren.com

trans-europe res-artis td
KUN gbg_kultur gbg_kultur