Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Bildkonstnär

Nina Zetterquist

Nina Zetterquist (1959) som bor och verkar i Göteborg har en magisterutbildning i textilkonst från Högskolan för design och konsthantverk (HDK). Nina har ställt ut frekvent, främst i västra Sverige, och hennes konst finns representerad i ett flertal kommuner och landsting liksom i Röhsska museets och Rackstadsmuseets samlingar samt hos Statens konstråd. Nina Zetterquist har arbetat med offentliga uppdrag och i Tynnereds församlingshem kan en av hennes offentliga gestaltningar beskådas.

Nina Zetterquist om sitt konstnärskap:

“I mitt konstnärliga arbete använder jag flera olika material och tekniker. Från broderade bilder, skulpturer, måleri och teckning till objekt i återbrukat material. Jag vill finna ett direkt och ärligt tilltal som berör betraktaren. Väcka en känsla, allt från svartaste vemod till fnissigaste fniss.

Skulpturerna som föreställer olika djurväsen och fåglar är gjorda i blandade materiel som betong, gips, mosaik, glas och knappar. I objekten – insekter/varelser sammanfogar jag olika kvarlämningar som rostiga böjda spikar, trasiga smycken, gamla verktyg, köksredskap och knappar. Återanvändningen är så klart en protest mot allt vi konsumerar och förbrukar, men ger också en stor frihet i och med att materialet är “skräp”, vilket gör det möjligt för en lekfull spontanitet att växa fram.

I måleriet står färgen och rytmen i centrum. Jag jobbar med en “hög tonklang” och ett dekorativt måleri med mönstrade ytor. Min textila bakgrund betonar jag genom att ge målningen ett textilt anslag.”

Nina på Instagram