Projekt

Amanda Casanellas och Mattias Elftorp – Residens Angered 2016

Serietecknare i Residens Angered oktober-november 2016! Under två månader i höst kommer Tusen Serier, ett Malmöbaserat serietecknarkollektiv, att vara gästkonstnärer i Residens Angered. Residenset är ett samarbete mellan Konstepidemin, Konsthallen Blå Stället och Kultur i Väst. Kärnan i Tusen Serier är Amanda Casanellas och Mattias Elftorp, två serieskapare från Malmö som arbetar för mångfald i svensk seriekonst. De ritar egna serier, publicerar andras serieromaner och arrangerar festivaler.

Amanda Casanellas har i höst släppt sin första bok ”Myling” tillsammans med Yossra El Said, i ett längre projekt om mytologi och nytolkningar av sagor och sägner. Amanda är född i Chile och uppvuxen i Sverige. Mattias Elftorp har bl.a. gjort serieboken Jag & min pappa & Zlatan, en sorgsen berättelse om främlingsskapande och frågan om svenskhet. Han gör också apokalyptiska cyberpunkberättelser och ilsken politik i serieform. Mattias håller i undergroundfestivalen AltCom i Malmö. Tillsammans finns de med i internationella nätverk av alternativa serietecknare som delar med sig av serieteckning i fanzines och på festivaler.

Residens Angered
Det ger en inbjuden konstnär möjlighet att, under en begränsad period, arbeta på och undersöka en plats. Under Residens Angered har Tusen Serier en gästateljé på Konstepidemin och Angered som bas för sina berättelser. Förhoppningsvis får både platsen och konstnären nya perspektiv. Under ett residens förväntas den gästande konstnären att på olika sätt att dela med sig av sitt skapande.

Några datum:
Utöver residenset kommer Tusen Serier att medverka i Konstepidemins och Konsthallen Blå Ställets program:
9 oktober – Workshop, teckna serier, Blå Stället
11 oktober –Läsning bl.a.  ur Tusen seriers produktion, Blå Stället
26 november – Presentation av Tusen Serier, Konstepidemin

www.tusenserier.com