Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo

Om Konstepidemin

 

Konstepidemin är ett konstnärsdrivet kulturcentrum och ateljéförening i Göteborg. Det är en av Sveriges största arbetsplatser för konstnärer i det fria kulturlivet. Här arbetar över 120 utövare från olika konstområden, allt ifrån bildkonstnärer till skulptörer, författare, musiker, filmskapare, skådespelare m.m. Konstepidemin fungerar som en plattform för konstnärliga projekt och utbyten – lokalt, nationellt och internationellt.

PLATSEN OCH BYGGNADERNA

Konstepidemin ligger vid Linnéplatsen i centrala Göteborg och består av 14 byggnader omgivna av en stor park. Området var tidigare Göteborgs Epidemisjukhus men blev 1987 omvandlat till ett konstnärsdrivet kulturcentrum. Här finns nu ateljéer, lokaler för utställningar, teater, musik och pedagogisk verksamhet samt en restaurang och lokaler för gemensamma möten.

ORGANISATION

Konstepidemin är en konstnärsdriven organisation som utgår från medlemmarnas engagemang och idéer. Verksamheten drivs som en ideell förening där konstnärerna som också är ateljéinnehavare på Konstepidemin är föreningens medlemmar. Syftet är att tillgodose konstnärerna med service, bra lokaler, skötsel av park och fastighet och samordna den publika verksamheten. Föreningen bidrar framförallt till att sprida kultur av hög kvalité genom sitt publika program men också aktivt delta i och väcka angelägna diskussioner om konstens roll i samhället idag. Tillsammans med en stabil och kunnig personal och platsens/lokalernas möjligheter utgör de förutsättningarna för att vara en stark och viktig aktör i Göteborgs fria kulturliv.

LÄS MER OM VAD VI ARBETAR MED