Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo

Sök artist-in-residence

English

Konstepidemins gästateljéer hyrs ut mellan en till sex månader.
Ansökning kan lämnas löpande under året. Du kan ansöka individuellt eller som en grupp.

ANSÖKAN
Din ansökan med all din information skall vara samlat i en PDF max 5 MB som bifogas i ett mail till: air@konstepidemin.se.

Ansökan ska innehålla

  • Personligt brev om ditt arbete med en projektbeskrivning (max ett A4)
  • Sex arbetsprover
  • CV
  • Önskad tidsperiod på din vistelse

 

SÅ FUNKAR DET ATT VARA GÄSTKONSTNÄR PÅ KONSTEPIDEMIN

Som gästkonstnär bor och arbetar du i ateljén, där det finns ett separat arbetsrum, sovrum, badrum och kök. Från 2018 är hyran 7 000 kr/månad (för Studio Robert är hyran 6 500 kr/månad) inklusive värme, vatten och trådlöst WIFI. Du kan ta med dig gäster utan extra kostnad. Alla gästateljéer är utrustade med grundläggande köksutrustning, sängkläder, handdukar. Tvättstuga finns på området. Rökning är förbjudet i alla gästateljéer.

Som gästkonstnär har du tillgång till kopiator/skrivare/scanner. Grafikverkstad finns på området och du har även möjlighet att mot timhyra arbeta i Konstnärernas Kollektivverkstad i Klippan, Göteborg.

DEPOSITION

Det tas ut en depositionsavgift på 1500 kr för varje gästateljé och vistelseperiod. Depositionsavgiften kommer att finnas på din första hyresavi och återbetalas efter att gästateljén kontrollerats i samband med avfärd. Avgiften tas ut för att säkerställas att våra gäster ska lämna ateljén välstädad samt göra det trevligt för nästa gäst att anlända till ateljén.

ANKOMST

För att göra din ankomst till Konstepidemin så trevlig som möjligt, är våra generella ankomsttider måndag – fredag kl. 8:00-16:00.


Konstepidemins gästateljéer drivs med stöd av Göteborg Stad.