Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo

Aktörer

Det finns flera scenkonstnärliga verksamheter på Konstepidemin som är aktiva på olika grad i olika perioder. Både nystartade projekt och grupper som har lång historia av verksamhet på området. Här är några exempel på aktiva aktörer just nu.

BIG WIND

Big Wind är en av landets mest anlitade resande teatersällskap, och har sedan 1989 spelat mellan 300-400 föreställningar per år, huvudsakligen för barn. Big Wind står konstnärligt stadigt förankrat i det tre uttrycksformerna dans, musik och teater.

ADAS TEATER

ADAS teater är en fri teater som fokuserar på kvinnors liv, rätten till den egna kroppen och de egna berättelserna. ADAS har sin bakgrund i flera av Europas fysiska teatertraditioner och kombinerar dem med starka texter, verkliga erfarenheter och musik som kan nå rakt in i hjärtat.

STUDIO EPIDEMIN

En av Göteborgs mest anlitade inspelningsstudios med stort fokus på akustisk musik – jazz, folkmusik, visa och klassiskt, men även popmusik. Känd bland annat för sin Fazioli flygel och fina mikrofonpark. Studio Epidemin drivs av musikerna och producenterna Henrik Cederblom och Johannes Lundberg.

TISDAGSKLUBBEN PÅ HUSETTE

Varje tisdag huserar tisdagsklubben på den nylanserade restaurangen Husette på Konstepidemin. Det är Henrik Cederblom och Viktor Turegård som har bjudit in musiker från olika håll och genrer för maffiga, mjuka, ösiga, och spontana musikupplevelser i restaurangmiljö.

BRÖTZ JAZZKLUBB

Jazzklubben Brötz är en av Sveriges ledande scener för improviserad musik och har de senaste 25 åren bedrivit en kontinuerlig konsertverksamhet på Konstepidemin. Brötz värjer sig inte för nyskapande och utmanande kulturyttringar, och emellertid innefattar Brötz även andra konstnärliga uttryck såsom poesi, måleri och teater.