Nyhet!

Ecoberry film soup workshop

Av Konstepidemin


En intensiv experimentell workshop med den tyska Super 8 filmframkallningsgurun Dagie Brundert! Lär dig allt om Super 8, enkel filmframkallning och magiska miljövänliga elixir som du kan framkalla din svartvita film i! Super 8 är det sexigaste filmmaterialet i världen!

En veckas workshop för 4-6 deltagare: Dagie lär ut en mängd tekniska och experimentella knep i enkel kortfilmsproduktion och tillverkning av gratis ekologisk framkallningsvätska. Deltagarna möts digitalt via Zoom under två på varandra följande lördagar 7 och 14 november (11.00 – 17.00), och däremellan jobbar deltagarna på egen hand. 

Första lördagen: Introduktion av Dagie Brundert och hennes tekniker.
Deltagarna kommer att arbeta individuellt eller i grupper. Varje deltagare kommer att få en kassett med tre minuters svartvit super 8-film. Två kameror (Canon 310 xl) kommer att kunna lånas.

Andra lördagen: Framkallningsworkshop
Framkalla filmerna i egenbryggda dekokter med insamlat material (med kaffe, vin, bark, bär, frukt etc.) på olika sätt: I hink, framkallningskärl etc. 

Under workshopen kommer filmskaparna Johanna St Michaels och Lena Runge att hjälpa till som foto- och redigeringskonsulter.

Filmerna kommer sedan att digitaliseras. Deltagare kan själva redigera dem och lägga på ljud. I  januari / februari 2021 planeras filmerna att ställas ut tillsammans med Dagies filmer i Göteborg (På en ännu icke-bestämd plats)

Workshopen är gratis, hålls på engelska och är öppen för konstnärer, filmskapare och andra intresserade personer som bor i Västra Götalandsregion. För att delta i workshopen vänligen skicka oss en kort text (max halv A4) om vad du vill undersöka i workshopen och hur denna undersökning relaterar till klimatförändringarna i västra Sverige. Skicka det till johanna@saintmichaelsproduction.se senast 25 september

Projektet är ett samarbete mellan Internationella gruppen på Konstepidemin och Wift Västra (Women in film and television) och organiseras av Johanna St Michaels. Projektet produceras med stöd från Västra Götalandsregionen.

Mer om Dagie Brundert: www.dagiebrundert.de
… och hennes framkallningsrecept: www.yumyumsoups.wordpress.com