Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Emergens
— Åsa Millholm

Att arbeta med händerna i tidskrävande tekniker som textil, keramik och teckning försätter sinnet i en uppmärksam närvaro. Ett koncentrerat och samtidigt avslappnat tillstånd där det som vill gestaltas långsamt får ta form.

Processen i sig själv är mitt fokus och det som kommer ur händerna blir tillfälliga nedslag som i sin tur öppnar dörrar till nya arbeten.

Jag valde bildkonst som uttrycksform för att den erbjuder ett språk utan ord. Det är en tillåtande plats där den inre världen, i mitt fall trevande, får gestaltas och undersökas i lugn och ro.

Bilderna och skulpturerna föder varandra och min främsta inspiration hämtar jag från mina resor till Indien – ett land där hantverkstraditionen är i högsta grad levande och kreativiteten i många fall föds ur ren nödvändighet.

Åsa Millholm (född -73), Boende och verksam i Göteborg och Indien. Utbildad på HDK kandidat 2007 och på masterprogrammet HFF vid Göteborgs Universitet 2009. Ställde senast ut i två olika duoutställningar 2016 på Galleri Thomassen (med Jenny Palén) och på Galleri TYS i Köpenhamn (med Annika Von Hausswolff). Representerad på Göteborgs Konstmuseum och Göteborg Konst.

*Emergens, processer där ett komplext mönster formas utifrån samspel mellan enkla strukturer eller beteenden (wikipedia)
*I en artikel i tidningen Forskning och framsteg förklarar Jan Scheffel emergens som att helheten är större än summan av delarna. Han skriver vidare att det diskuteras nu om medvetandet är ett starkt emergent system, och kommer fram till i att en teori för medvetandet är omöjlig.
Ett filosofiskt samtal kommer att ske under utställningen om detta mer info inom kort.

 

Med stöd från/I samarbete med

Arr. Galleri Konstepidemin