Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Subconscious Utopia
— Gitte Eidslott

Gitte Eidslott arbetar med abstrakta målningar med intuition och perception som teman och drivkraft. I utställningen, Subconscious Utopia, visar hon ett projekt, där hon har undersökt komplexitet och enkelhet i ytan. Ett penseldrag, som framstår hastigt och intuitivt, kan ha varit noggrant planerat i flera dagar. En form som ser bestämd och strikt ut, kan ha varit utförd på få sekunder. Färgerna arbetar både med och mot varandra som en viktig del av kompositionen. Formerna till de tredimensionella objekten är hämtade från målningarna som tillsammans går i dialog med varandra och rummet.

Eidslott vill belysa det vardagliga och triviala men även de spirituella och extraordinära aspekterna av livet. Hon hämtar inspiration från vardagliga föremål, situationer men också och kanske mest från  en sinnesstämning.

Gitte Eidslott, f. 1985 i Norge. Boende och arbetar i Malmö sedan 2016. Gitte studerade vid Akademie der Bildenden Künste i Wien och Akademin Valand där hon även avslutade sina masterstudier 2012. År 2018 deltog hon på en sex månaders residens på Cité internationale des arts i Paris, samt mottog årets Höga Kusten-stipendium. Gitte kommer att ställa ut på Kramfors Konsthall sommaren 2019.