AKTIVITETER OCH FÖRESTÄLLNINGAR

Aktiviteter & föreställningar
Lördag 2 juni, från 12:00

 

Allas Ateljé: Asfaltsmålning
12:00-16:00
Utomhus

Allas Ateljé Asfaltsmålning

Favorit i repris! Tillsammans sätter vi färg på asfalten. Kom och måla, för alla åldrar!

 

Big Wind: Kullebaggen
Föreställning med Bronja Novak Lindblad
13:00-13:30
Utomhus

Big Wind Kullebaggen med Bronja Novak Lindblad, foto Lina Ikse

Koreografen och dansaren Bronja Novak Lindblad har länge, med förstoringsglas, sökt efter intressanta småkryp och upptäckt en ny art – Kullerbaggen. Den är enormt rar, speciell och knappt synlig. Men med hjälp av fantasynen kan nu alla med barnasinne se den om de bara anstränger sig en aning. Men vad håller Kullerbaggen egentligen på med?

 

Ronden
Performance med Stina Hedberg & Ulla Eckersjö
Dyker upp mellan 13:00-15:00, håll utkik
Utomhus

Ronden med Stina Hedberg and Ulla Eckersjö

Syster Stina och Syster Ulla har vaknat igen ur sin spöksömn. Det är dags för en ny uppsökande rond med hygieniskt uppsåt, diagnoser och direkt behandling. Dyker upp mellan 13-15, håll utkik! Av och med Stina Hedberg och Ulla Eckersjö.

 

Sommarkonsert i dur…och moll
CLOWNfrekvenser med Kristin Rode och Johannes Fuchs
13:30-13:50
Utomhusscenen

CLOWNfrekvenser Johannes Fuchs och Kristin Rode

Clownduon Mimi och Jojo ger en lustfylld konsert i det gröna. Ge dig hän. Släpp alla livets krav och måsten. En stund med två evigt optimistiska clowner och deras balansgång mellan succé och fiasko.

 

“INSTRUCTIONS for”
Performance med Patricia Vane
13:45 – 14:45 – 15:45
Gästateljé 2

Patricia Vane

Konstepidemins gästkonstnär Patricia Vane (NL) visar ett 10 minuters exempel på hennes undersökande arbete kring rörelse.

 

FamiljeKaraoke
Internationella Spelmansstämman
14:00-15:00
Utomhusscenen

Sjung en barnsång tillsammans med livekaraokebandet! Välj bland 15 kända barnlåtar och sjung tillsammans med livebandet. Kom upp på scenen med hela familjen, ensam eller med en kompis. Text & glädje finns på scenen. Alla är välkomna! Medverkande musiker: Ewa Kristeberg, Åsa Ericsson, Ola Karlberg, Erik Dahl, Christoffer Berg, Göran Berg.

 

Migratory birds
Performance med Pentapolar Birds
14:30-14:50
Gröna Rummet

Pentapolar Birds Trinidad Carrillo foto Jakob Wenzer

Bakom namnet Pentapolar Birds står Trinidad Carrillo, hon har haft spelningar både i Sverige och i Peru. Med piano och sång målar hon upp en värld som är ”ett ögonblick mellan en speldosa och ett svart hål i galaxen. Det är spindlar som väver drömmar och alla möjliga galna fåglar som inte låter mig sova…”

 

Världsmusikensemblen Raketen
Internationella Spelmansstämman
15:00
Utomhusscenen

Världsmusikensemblen Raketen

Världsmusikensemblen Raketen låter ungdomar från 11 år och uppåt spela, dansa och sjunga musik från hela världen! Raketen vill skapa en grogrund för öppenhet och delaktighet i samhället.

 


Big Wind: Fröken Sill

Popup-föreställning med Cilla Klein
Dyker ner mellan 15:00-16:00, håll utkik
Utomhus

Big Wind Fröken Sill med Cilla Klein. Foto Ola Kjelbye

Fylld av gungande rytmer och kluckande skratt tar Fröken Sill oss med på ett plaskande äventyr i vått och torrt. Välkända sånger blandas med såna som man inte riktigt visste fanns, men trots det kunde sjunga med i och vifta på fenorna till. Dyker ner mellan 15-16, håll utkik.

 

 

Reconstructing Utøya/Work in Progress & Le Jour/kortfilm
Filmvisning
15:00-16:30
Ateljé 201

Filmvisning Reconstructing Utøya Work in Progress

Vilda bomben presenterar två filmer:
Reconstructing Utøya Vilda Bomben Film visar scener ur den kommande dokumentären Reconstructing Utøya. Fyra unga människor återskapar dagen som förändrade deras liv den 22 juli 2011. De gör det för att det är viktigt. För dem själva, för oss, för samtiden, för framtiden. Regi Carl Javér, producent Fredrik Lange.

Filmvisning Le Jour

Le Jour (25 min) Paris, 7 maj 2017 var dagen för det senaste franska presidentvalet. Under en historisk kväll möts fyra människors öden, samtidigt som Europa delas. 21-åriga regissören Morgane Dziurla-Petit introducerar och diskuterar sin film.

Pot Still Band
Internationella Spelmansstämman
16:00
Blå Huset

The Pot Still Band

Följ med till whiskeybaren ”The Pot Still” i Glasgow! Här bjuds egna versioner av irländska och skotska sånger och melodier framförda av Ulf Duus (fiol), Leif ”Pedda” Pedersen (banjo, gitarr, sång), Fred Sörensson (fiol) & Göran Berg (gitarr).

 


Christina Kjellsson

Internationella Spelmansstämman
17:00
Blå Huset

Christina Kjellsson Foto Ola Kjelbye

Vissångaren Christina Kjellsson smider stabila textbyggen med pricksäkra formuleringar på toppen. Intelligenta betraktelser med en subtil underfundighet och en stor portion målande humor där svart är en viktig färg på paletten.

 

The Inertia variations
Filmvisning
17:00-18:30
Ateljé 201

The Inertia Variations Foto Thomas Feiner

Det är många år sedan Matt Johnson från det engelska bandet THE THE skrev låtar som tog hans musik ut i världen. Nu gör han ett nytt försök att utmana det politiska och mediala landskapet med en tolv timmar lång live-radiosändning. Men en förfrågan från regissören, hans ex-partner Johanna St Michaels, att skriva en ny sång, väcker upp gamla demoner. Regi: Johanna St Michaels.

 

 

Caramatu
Internationella Spelmansstämman
18:00
Hus 8

Caramatu

Tolvmannagruppen Caramatu spelar och sjunger Maracatu och Coco – afrobrasilianska rytmer med starkt driv och smittande sväng.

 

Lena Jonsson Trio
Internationella Spelmansstämman
19:00
Blå Huset

Lena Jonsson Trio

Fiolspelaren Lena Jonsson är idag en av folkmusiksveriges starkast lysande stjärnor. Tillsammans med Kristofer Sundström (bas) och Erik Ronström (gitarr) rör trion sig sömlöst och elegant mellan olika musikstilar. En musikalisk upplevelse med humor, inlevelse, utstrålning, briljans och folkmusik i världsklass.

 

Marco Flores: EXTRACTO ABIERTO (ES) / Robert Svärd & Afra Rubino
Internationella Spelmansstämman
20:00-21:15
Hus 8

Marco Flores

Marco Flores är en av vår tids stora flamencokonstnärer med hela världen som arbetsfält. Nu är han i Göteborg med enmansförställningen EXTRACTO ABIERTO. Verket är en reaktion på vår tid där mycket är förutbestämt och där vår inre röst drunknar i ett kollektivt brus. Med flamencon som språk rör sig Marco fritt bland musik- och dansgenrer.

Robert Svärd & Afra Rubino

Robert Svärd & Afra Rubino möts i ett virrvarr av makalöst vackra melodier och med en närmast hårresande virtuositet. Denna nybildad flamencogitarrduo tar med publiken på en resa genom Andalusien.

 

 

Mejram
Internationella Spelmansstämman
21:00
Blå Huset

Mejram

Mejram tar popmusik och ger det en folklig ton, både i egna kompositioner såväl som andras. Väl valda toner, tätt liggande stämmor, och texter skrivna av hårt bultande hjärtan är vad som ligger till grund för det som är Mejram.

 

 

Tillfälliga förbindelser
Internationella Spelmansstämman
22:00 – ca. midnatt
Blå Huset

Efter 22:00 fram till midnatt blir det olika överraskningar på scen i Blå Huset – Tillfälliga förbindelser.

 

Trayo
Internationella Spelmansstämman
22:00
Hus 8

Trayo

Trayo, som i början av 00-talet gjorde succé med sin ösiga romska musik har gjort comeback, kraftfullare än någonsin! Romanés är det språk som gruppen sjunger på. Arrangemangen är lekfulla, med känsla för det ursprungliga. Romsk musik med hjärta, smärta och ett vanvettigt ös!

 

Lele Lele Orchestra
Internationella Spelmansstämman
24:00
Hus 8

Lele Lele Orchestra

Intensivt och medryckande spelar Lele Lele Orchestra bulgarisk folkmusik och balkan-romsk repertoar såväl som till ångande dansgolv som för lyssnande publik. Med Sonya Bakoeva (sång och tupan), Mihail Dinchev (tambura, sång, dans), Todor Bakoev (gadulka, säckpipa), Stian Grimstad (tuba), Moa Danielson Grimstad (tupan-trumma). Med special guests Sofia Högstadius – fiol och Filip Filipov – dragspel!

 

trans-europe res-artis td
KUN gbg_kultur gbg_kultur