Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Konsert

Anna Lindblad Duo

Internationella Spelmansstämman presenterar:

Anna Lindblad Duo spelar traditionell musik från Annas hemregion Västergötland på den svenska västkusten. Tillsammans med Annas egna kompositioner, skapar denna duo ett intressant tillskott till den svenska samtida traditionen. Med influenser från nordamerikansk rootsmusik, tar duon med publiken på en musikalisk resa där låten är i fokus, men lekfullheten spelar stor roll. Med på scen finns Anders Löfberg, cellist som bland annat är känd från grupper som Nordic, Majorstuen och många dans-och teaterprojekt genom åren.

Anna Lindblads kraftfulla fiolspel är fyllt av sväng, glädje och närvaro och med det har hon charmat publiken på många festivaler och turnéer runt om i världen. Hon är lika gammaldags som hon är innovativ och med respekt för traditionen för hon sin musik framåt in i nutiden. Genom att smälta samman alla hennes musikaliska intressen får hon en ton som bara är hennes egen. Med stor passion för den svenska traditionen är hon inte rädd att utforska andra sätt att uttrycka sig musikaliskt. Förutom svensk folkmusik kan man också höra Anna riva av en reel från Québec eller Irland, eller en svängig old-timelåt, alltid med en smittande spelglädje.

”Det finns vissa viktiga musikaliska nyckelord som betyder mycket för mej. Närvaro, lyssnande, lekfullhet och spelglädje. Anna Lindblad är en utmärkt ambassadör för alla dessa egenskaper, inte bara när hon spelar fiol utan också som person.
Hon får mej att le. Varje gång.”
Roger Tallroth – gitarrist

”Anna Lindblad är en av de mest lysande fiolisterna bland den unga generationens folkmusiker. Hon besitter som få förmågan att blanda det eleganta med en bångstyrig urkraft. Det som i min mening kännetecknar riktigt stora instrumentalister. 
Tack för allt fint spel Anna!”
-Micke Marin – fiolist

She is a MONSTER on the fiddle and can nail anything you care to throw at her!!!
-Ewan MacPherson – musiker / Scotland

”Anna Lindblad er en stærk fiol-spiller med et fedt rytmisk drive”
Harald Haugaard, fiolist / Danmark

Anna Lindblad är en av de finaste unga spelmän som spelar traditionell musik idagHennes musik, alltid full av hjärta och rytmisk bravurär genomsyrad avhennes hemregion i Sverige, men också djupt informerad av fiolrepertoar från Québéc och Irlandsamt amerikansk Old-timeHon är helt enkelt en fröjd attdansa till!!
-Nic Gareiss – stepdansare / USA

Anna är en av de mest mångsidiga fiolspelarna från Sverige idag. Hon är lika hemma i svensktirländskt och Old-time och är en professionellstark ochsjälvsäker musiker som är riktigt rolig och mycket lätt att arbeta med!
-Ewan MacPherson – musiker / Scotland