Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

WELTCRONIC
— Anne Maria Udsen

WELTCRONIC är en platsspecifik installation skapad av Anne Maria Udsen till Pannrummet på Konstepidemin. Här möter skalbaggars exoskelett arkeologiska experiment och oidentifierbara växtarter, i landskap som utmanar vår perception. Som en del av naturen är vi en del av den ömtåliga och oupphörliga processen som förbinder liv och död.

”Min installation består av ett scenografiskt potpurri av olika tekniker och material. Mörkret är vägledningen i berättelsen, men mörkret får aldrig det sista ordet. Verken rör sig i spänningsfältet mellan att locka och att avvisa, mellan det verkliga och det fantastiska samt mellan det naturliga och det artificiella. Naturen hybridiseras till en enkel cinematografi, som ett Memento Mori, vilken blir en resa under huden i epidemins fotspår. Gränserna mellan det förflutna och existensen undersöks. Krig är den mest brutala formen av mänsklig verksamhet och förkroppsligas i serien Fältflora. Öden från djupet ser framåt genom det blomstrande havet av militär ammunition, som jag har hittat ute på fältet i min hemtrakt.”
Anne Maria Udsen

Anne Maria Udsen är från Århus, Danmark, numera bosatt och verksam på Österlen i Skåne, efter 25 år i Köpenhamn. Anne Marias verk inkluderar fotografi, skulptur och måleri med inslag av oxiderad bladmetall.  Hon är en etablerad bildkonstnär, som har deltagit i en mängd utställningar och utfört utsmyckningar både nationellt och internationellt. Anne Maria debuterade internationellt på Royal Academy of Art i London, och har bland annat ställt ut på Grand Palais i Paris år 2001, samt på ett flertal museer och konsthallar i södra Sverige.

Med stöd från/I samarbete med

Tillgänglighetsdatabasen: Pannrummet
Statens kulturråd
Göteborgs Stad
ABF