Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Filmvisning

Artists’ Corner: Röd flagg
— Eva-Teréz Gölin

Vi sätter allt större tilltro till datorers förmåga att se och urskilja viktig information men vägen till artificiell intelligens bygger på att vi människor tränar datorerna att se. Filmerna som visas i Artists’ Corner på Konstepidemin den 23 & 24 januari har skapats genom en automatiserad process byggd på maskininlärning, där live-filmat materiel från en övervakningskamera under våren och sommaren 2020, analyserats och bearbetats bildruta för bildruta. Det som i datorns öga har klassats som väsentlig information varierar kraftigt från en filmruta till nästa, vilket resulterat i en flackande och flyktig blid som får beskriva instabiliteten och osäkerheten i tillvaron under det gångna året.

Projektionerna, en loop om drygt 4 min, visas för en person / ett sällskap åt gången i lokalen.

Eva-Teréz Gölin (f. 1972) bor och arbetar i Göteborg och Stockholm. Hon har studerat på Konsthögskolan i Stockholm, Novia University of Applied Sciences i Finland och har en MFA i fotografi från Akademi Valand i Göteborg.

Eva-Teréz Gölin arbetar i Artists’ Corner/ Bageriet på Konstepidemin under perioden 12-25 januari. Öppet för besökare 23-24 januari kl 12:00-16:00.

Projektet har genomförts med stöd från Konstnärsnämnden.

 

Med stöd från/I samarbete med

Göteborgs Stad
Konstnärsnämnden (svenska)