Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Assholes Live Forever / Astral Squamata / Still Life / Blueberry Flavored / Martial arts / RAF-forestillingen fra kælder teatret på Nørrebro / The Graveyard / Action Force / Oh dear diary, I finally did it ! / From Darkness / Eternal tug of war / The Substitute / No Condition is Permanent / Det lilla misstaget
— Amanda Ferm, Cilia Wagén, Clara Aldén, Kim Jansson, Max Göran, Nudist-Leninistiska Kulturföreningen, Oscar Kaleva, Sara Andreasson, Josefine Östberg Olsson

I utställningen ges konstverken allt utrymme, både visuellt och i text. Utställningen har ingen egen titel och på affischen står istället konstverkens titlar att läsa utan någon specifik inbördes ordning. Någon curatoriell inramning finns inte heller utöver ambitionen att ge de här konstverken utrymme.

MEDVERKANDE

Max Göran är boende och verksam i London och Berlin. Max studerar nu på sin MFA i fri konst vid Goldsmiths i London och har även studerat vid Berlin University of the Arts. Med ett intresse för humor och absurditet som redskap för att destabilisera kulturellt ägande och föreställningar om smak, privatliv, sex, känslor och form, använder Max experimentell video, installation, performance, fiktion och dokumentärfilm för att skapa fragmentariska berättelser om ordning. Han hade sin första separatutställning på Jenny’s i Los Angeles 2019. Tillsammans med artisten Josefin Arnell bildar han duon HellFun.

Oscar Kaleva med rötter i Halland, Småland, Finland och Marks kommun är numera boende och verksam i Härnösand. Studerade skulptur vid Göteborgs Konstskola 2015–2017 och tar sin kandidat i Fri Konst vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 2022.

Clara Aldén är boende och verksam i Göteborg. Clara är utbildad vid Bergen Konstakademi (BA) och HDK-Valand, där hon tog sin masterexamen våren 2021. Hon arbetar med skulptur, teckning och text. Hennes arbeten utgår ofta från det privata; som hon använder för att undersöka allmänna samhälleliga strukturer.

Sara Andreasson tog hon sin kandidat i fri konst vid HDK-Valand 2017. Studerar nu på sin Master i samma ämne vid Malmö Konsthögskola. Arbetar med befintliga objekt, bilder och den värld de omringas av där inneboende associationer korsas. Materialen hon använder sig av befinner sig ofta inom västerländsk populärkultur, där Sara med en serie av verk gestaltar en egen form av logik.

Nudist-Leninistiska kulturföreningen grundades hösten 2020 i Oslo av en grupp militanta nudister. Gruppen har som huvudintresse att förvalta och vidareutveckla den socialistiska nudismens kultur genom skådespel och bokcirklar. Till utställningen på Galleri Konstepidemin ska Nudist-Leninisterna visa en spekulativ spelfilm om ett danskt teatersällskap som 1985 satte upp en pjäs i en källare i stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn. Pjäsen blev nerstängd av polisen, innan den fick ha premiär, på grund av sitt innehåll.

Amanda Ferm kommer från i Öjebyn, Piteå, men nu boende och verksam i Stockholm. Hon arbetar främst med teckning och performance i ett fiktivt och självbiografisk utforskande av begär. Amandas verk har visats på bland annat Bildmuseet i Umeå, Galleri Rostrum, Kulturhuset Stadsteatern samt getts ut i självpublicerade utgåvor.

Kim Jansson är bildkonstnär och filmare. Boende i Östergötland. Kim har en kandidatexamen från Akademin Valand (2016), och har studerat dokumentärfilm på Biskops Arnö Nordens Folkhögskola. Landsbygd, plats, identitet, väder och nordligt belägna platser är ämnen hon arbetar med i sin konst.

Cilia Wagén är en Stockholmsbaserad konstnär som arbetar med teckning, fotografi, objekt, video och performance. Verken rör sig kring tillstånd av fördröjning, repetition och tomhet.

Josefine Östberg Olsson är en Göteborgsbaserad konstnär som främst arbetar med performance och i större kollektivt grundade projekt. Östberg Olsson är producent av denna utställning och har gjort utställningens poster.

Med stöd från/I samarbete med

Tillgänglighetsdatabasen: Galleri Konstepidemin
Statens kulturråd
Göteborgs Stad
ABF