Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Konsert

Aurelia Dey & Alpha Crew

Internationella Spelmansstämman 2019 presenterar:

Aurelia Dey, en dancehall och afrobeats-artist och en frisk vind av musikaliskt yttrande som använder musiken som en plattform för att ge den afropéiska jämställdhets- och antirasism-rörelsen en plats i strålkastarljuset.

Hennes styrka är inte endas hennes sound utan även hennes mångfald, hon både toastar/rappar, hon sjunger, dansar och producerar. Ovanpå detta driver hon även “The Dancehall College” i Göteborg och barn- och ungdomsturnén ”Alpha In The Making”.

Aurelia är nominerad till Scandinavian Afrobeats Music Awards 2019  för “Best Female Act” och “Best Stage Performance”. Alpha Crew är Aurelias kryddiga liveband/dansare och är Sverige’s seperatistiska representation av alternativ till en dj-baserad afrokaribisk klubbscen men också till en mansdominerad då de består av enbart kvinnor med afrosvenskar som frontar.

Alpha showen är en salig blandning av tung bas, in-your-face feminism, pondus fylld rap, toast och dans såväl som känslosamma västafrikanska landskap toppat med själslig sång.

Både musikaliskt och visuellt finns inslag av svensk folkmusik, ghanansk highlife, reggae och hip hop, dominerat av dancehall och afrobeats.

Med andra ord, när Alpha Crew intar scenen gungar den, hoppa på båten.

Oj oj!

Alpha Crew

Aurelia Dey – Sång, rap, toast

Ebba Wigren – Trummor, pad

Hilda Ekstedt – Saxofoner, sång

Stina Andersdotter/Natasja Hildén – Bas, sång

Mona-Lisa, dans

Eywa, dans

________________________________________________________        

 

Historia

Efter det hyllade debutalbumet ”Gyllene Tider” 2015 som blev nominerad i kategorin Årets rytm på Manifestgalan, fick flera av hennes singlar rotation på Sveriges Radio. Senare samma sommar åkte hon på KWAII-turnén i Zimbabwe och Sydafrika. Aurelia mederkade på SVT’s ”Gomorron Sverige” med Per Sinding Larsen och året 2017 avslutades med en turné i Ghana med Alpha Crew som resulterades i en intervju på SVT Go’kväll.

Aurelia är nominerad till Scandinavian Afrobeats Music Awards 2019  för “Best Female Act” och “Best Stage Performance”.

 

Alpha Crew

Alpha Crew är Aurelias kryddiga liveband/dansare och är Sverige’s seperatistiska representation av alternativ till en dj-baserad afrokaribisk klubbscen men också till en mansdominerad då de består av enbart kvinnor med afrosvenskar som frontar.

 

Hos en Alpha finns en vital medvetenhet kring antirasism och jämställdhet och ett fundamentalt, humant resonemang kring detta.

Den afrokaribiska genren är musik som de bemästrar men som också blir deras verktyg för att kunna verka i samhället genom den afropéiska aktivismen.

Alpha Crew har utvecklats till ett kollektiv där drivkraften förblir ett systrarskap inom verksamheten men även genomsyrar det visuella konstnärskapet som i texter och på scen. Ett mindset om att stärka tjejer och transpersoner och inspirera unga till att våga ta självklar plats.

Genom att synas på en kommersiell nivå i världen förändrar de normer kring vithet och kön som är starkt etablerade i dagens samhälle.