Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Evenemang

Big Wind 30 år!

Några år efter att Konstepidemin startades blev musikerna och koreograferna i Big Wind en del av det stora konstnärskluster som Konstepidemin då var och fortfarande är. Det betyder att  Big Wind i tre decennier skapat nya föreställningar, spelat och glatt människor i hela detta avlånga land med bas i Konstepidemins inspirerande miljö.

Här bland ordkonstnärer, oljefärgskonstnärer, stenkonstnärer, digitala konstnärer och alla andra trivs dessa scenkonstnärer tydligen. Big Wind har sedan 1989 mött otaliga barn, föräldrar, mor- och farföräldrar. Stått på stora scener, små scener, i  teaterlador, bibliotek, folkets hus, skolor, förskolor, i parker, på gator och på så sett varit en del av ett pulserande, svenskt kulturliv. Mycket har hänt sedan det år då Berlinmuren föll, då en mobiltelefon vägde fyra kilo och kostade 30.000 kr och då Tommy Nilsson vann melodifestivalen med En dag då vindarna bär. Stora vindar har burit Big Wind till den plats där de nu befinner sig och Big Wind är fortfarande en ambulerande repertoarteater. För alla åldrar, platser och smaker.

Detta trettioårsjubileum firas på flera sätt:
1. En turné till göteborgska grönområden under första veckan i september:

2/9 Positivparken, Frölunda, kl. 9.30
3/9 Flunsåsparken, Lundby, kl. 9.30
4/9 Gubberoparken, Olskroken, kl. 9.30
5/9 Angereds Stadspark, Angered, kl. 9.30
6/9 Runskriftsgatan 8, Torslanda, kl. 9.30
7/9 Plikta, Slottskogen, kl. 12.00

2. Under septembers andra vecka ordnar Big Wind tillsammans med Danskompaniet Spinn, Göteborgsoperan och Regionteater väst ett besök av den brittiska skådespelaren och pedagogen Kelly Hunter. Workshoparna handlar om hur att arbeta med teater och Shakespeare som pedagogiskt verktyg tillsammans med barn med autism.
3. En utställning av affischer, foton, manusutkast, oläsliga anteckningar och en och annan kostym i restaurang Blå Huset på Konstepidemin 5/10 – 31/10.

bigwind.se