Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Evenemang

Delta i arkeologisk utgrävning på Konstepidemin
Tomas Ferm

Välkommen att delta i en arkeologisk utgrävning på Konstepidemin!

Utgrävningen sker på tre platser i området och är en del av konstprojektet KOM – konst och medicin. Projektet som är initierat av konstnären Tomas Ferm utmynnar i en utställning på Konstepidemin med öppning 2021. Den arkeologiska utgrävningen leds av Kulturarvsakademin i samarbete med två arkeologer och är öppen för alla, ung som gammal! Ingen föranmälan behövs!

Intervjuer av personer med erfarenhet från epidemisjukhuset
Vi söker personer som vill dela med sig av minnen och berättelser som berör det gamla epidemisjukhuset och den 4 maj inrättar vi en intervjustation på Konstepidemin. Vi söker särskilt dom som arbetat eller legat på epidemisjukhuset. Intervjuerna görs av Richard Widerberg, konstnär verksam på Konstepidemin och konstvetare Elina Vidarsson. Intervjuerna är inledningen på ett långsiktigt arbete med att samla in berättelser om epidemisjukhuset. Sprid gärna!

Kontakt gällande intervjuer: komprojektet@yahoo.com

KOM projektet inleds med workshops och seminarier 2019-20. Kulturarvsakademin, Medicinhistoriska museet, Folkuniversitetet, Konstepidemin och Critical Heritage studies/Heritage and Wellbeing deltar som samverkanspartners. Seminarierna lägger olika perspektiv på det epidemisjukhuset, arkitekturen, platsen och de avtryck människor har gjort där sedan 1886