Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Konsert

Det Brinner

Internationella Spelmansstämman 2019 presenterar:

Det brinner. Som soloartist verkar Matilda under namnet Det Brinner och gör gråtdisco med extremt ärliga och starka texter, en dansdriven pop i en ilsken uppgörelse med det som skaver. Hon släppte sin första singel, ”Sanna Sanningen”, 2016.
Hösten 2017 kom fullängdsalbumet Så låt mig vara och redan sommaren därpå släppte hon singeln ”Jag lovar dig” och kort efter tog hon Sverige med storm på Statement Festival med ett magiskt framträdande som fick folk (t ex mig) att gråta! I november släppte hon singeln ”Tänker inte bry mig” som också vill höja en näve för att alla ska ha rätten att få vara sig själva och ännu en gång gör Det Brinner en låt som känns perfekt på nattklubbens mörka glittrande dansgolv. Nu njuter vi av nya singeln ” Ljuger mig rätt i ögonen” som släpps 26 april och väntar med spänning på nya albumet som ska komma till hösten.

 Göteborgs älskling Matilda Sjöström har tidigare släppt två album tillsammans med Nils Dahl som duon Steget, ett album med bandet Äkta Kärlek som hon hade tillsammans med vapendragaren och bästa vännen Stina Velocette. Ihop driver Stina och Matilda nuförtiden Sonya Studios på Stigbergstorget i Göteborg.