Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Floras rike: Dina växter andas & The Andromeda experiment
Dorna Aslanzadeh, Trinidad Carrillo

Medlemmarna Dorna Aslanzadeh och Trinidad Carrillo ställer ut på Floras Rike genom ett samarbete mellan Konstepidemin och Botaniska trädgården. I utställningen ligger fokus på den särskilda nyfikenhet konstnärerna har för vissa växter och har formats ur deras samtal om och med dessa.

Beröringspunkterna har handlat om växternas inneboende historia, magi och hemligheter. De vill uppmärksamma vad som sker i mötet mellan människor och plantvarelser och hur de påverkar varandra. Utställningen vill erkänna det levande på dess egna villkor, belysa deras förmaningar, undergräva arthierarkier och ifrågasätta vedertagna sanningar.

 

Om konstnärerna


Trinidad Carrillo

I Trinidad Carrillos bildvärld är magin självklar. Fotografierna gestaltar ofta glipan mellan dröm och vakenhet, mellan det yttre och det inre. Carrillo arbetar med en form av obestämbar kuslighet som är bitvis svår att befinna sig i.

Trinidad Carrillo ställde nyligen ut på Dalslands Konstmuseum  och har även utställningar internationellt. Hennes verk finns representerade på Moderna Museet, Göteborgs Konstmuseum och Statens Konstråd.

Trinidad Carrillo (f.1975) är en svensk-peruansk konstnär utbildad vid Fotohögskolan i Göteborg.


Dorna Aslanzadeh

Dorna Aslanzadeh är en bildkonstnär verksam i Göteborg (MFA Akademin Valand 2014). Hennes arbete har de senaste åren varit ett utforskande av förbindelsen mellan det transcendentala och det materiella, genom ett undersökande av de kontinuerliga och tidlösa samtalen mellan objekt/varelser/institutioner/rörelser och handlingar. Därtill är hon med och initierar sammanhang och samtal som omvärderar vad det innebär att vara i relation, reflekterar över tiden vi spenderar tillsammans och vad det kan innebära att instituera kärlek.

Med stöd från/I samarbete med

Göteborgs Stad