Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Workshop

DUVA 2019

ÄR DU MELLAN 15–25 ÅR? Vill du få chansen att skapa tillsammans med konstnärer, pröva olika tekniker och material, besöka ateljéerna, prata om hur det är att arbeta med konst, och lära dig mer om möjliga utbildningar? Anmäl dig till DUVA 2019!

Info
Kurserna erbjuds kostnadsfritt till dig som är 15–25 år. Varje kurs är 2 dagar, fred 16:30–19:30 + lörd 12:00–15:00.
De två dagarna behövs för att du ska hinna skapa och få bra ledning. Du kan välja att anmäla dig till en av kurserna, eller varför inte allihop! Ingen förkunskap behövs. Vi bjuder på fika!

Är det inte för dig? Tipsa en vän. Berätta för din granne. Och din grannes bonusungar. Och alla deras klasskompisar!

 

Anmäl dig här

 

KURS 1 – YTAN OCH FÄRGENS MAGI
V 46, Fredag 15 nov 16:30–19:30 + Lördag 16 nov 12:00–15:00

Förutsättningslöst utforskar vi färgernas och ytornas möjligheter. Vi använder roliga tekniker för att finna spännande och oväntade resultat. Hur kan tex. en hårtork, saltströrare, diskborste/tandborste, matolja, bubbelplast användas?

Tillsammans experimenterar och utforskar vi kravlöst, med ledning av konstnären Nina Zetterqvist.

 

KURS 2 – ANSIKTE OCH KROPP
V 47, Fredag 22 nov 16:30–19:30 + Lördag 23 nov 12:00–15:00

Kravlöst och självständigt utifrån allas olika förkunskaper och erfarenheter jobbar vi med att teckna och måla ansikte och kropp på olika sätt och med skiftande tekniker, med ledning av konstnären Kerstin Bratt.

Du får grundkunskaper och tips på hur du hittar ansiktets proportioner och hur man kan teckna en kropp, dess olika rörelser och uttryck. Med det i botten är du friare att utveckla ditt eget sätt att arbeta med dina bilder hur du vill.

Vi använder blyerts, kol, kritor, vattenfärg, akryl och collage, stort och smått.

 

KURS 3 – SAMTIDSKONST PÅVERKAR DIN OMVÄRLD
V 49, Fredag 6 dec 16:30–19:30 + Lördag 7 dec 12:00–15:00

Är du nyfiken på konst som berättar något om vår samtid? Under kursen med konstnären Azadeh Esmaili Zaghi diskuterar vi frågor kring mänskliga rättigheter, feminism, jämställhet, demokrati, censur, rasism med mera. Under ett studiebesök till Azadeh E Zaghis Ateljé på Konstepidemin får du en introduktion till samtidskonst. Hur jobbar samtida konstnärer med t.ex. globala frågor och hur använder de musik, bild, skulptur, måleri, dans, text o.s.v.? Kan konsten påverka mänskliga rättigheter och demokrati?

Utifrån vår dialog och individuella intressen, arbetar vi vidare med hjälp av olika konstformer som dans, performancekonst, målning, teckning, skulptur och installation m.m.

 

DUVA 2019 är ett samarbete mellan Konstepidemin, Arena29 och Verket, Göteborgs Stad

 

 

kep-allasateljé-A4-A3-DUVA19

Med stöd från/I samarbete med

Arena 29
Göteborgs Stad
Verket