Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Implicita minnen – minnen vi inte minns men aldrig glömmer
— Elisabeth Billander

Elisabeth Billander undersöker i sitt arbete olika material och dess inneboende språk. Billander arbetar i ett gränsland mellan det abstrakta och det ibland skenbart bruksmässiga. Hon skapar oväntade möten genom både konstruktion och dekonstruktion av material och objekt som associeras med vår vardag. Tid, plats och tillfälligheter är viktiga element i Billanders arbetsprocess.

”Det senaste året har jag valt att bo och arbeta på landet utanför Leksand, istället för i Mölndal. Det var ett medvetet val som inneburit utmaningar för mitt konstnärliga arbete och för mig själv som person. Jag har gett mig tid att upptäcka saker genom avsaknaden av en invand plats och samtidigt har jag vunnit insikter av att vara på en annan plats.”

Inför utställningen ”Implicita minnen – minnen vi inte minns men aldrig glömmer” har Billander tagit delar av historier, minnen och människor som sitter ihop med en, för henne, viktig plats. Genom att sätta dem i relation till sig själv, sin egen historia och erfarenheter har hon gjort en resa både bakåt och framåt i tid.

Elisabeth Billander (f. 1973) bosatt och verksam i Mölndal och Leksand. Utbildad vid HDK Göteborgs Universitet, där hon tog sin Masterexamen i Keramikkonst 2010. Billander har senast visat sin konst på utställningarna Still Life Kaolin, Stockholm, Tivoli Galleri Svarta Gran, Borlänge och Polykrom Mimesis Nääs Konsthantverk (2019).

Med stöd från/I samarbete med

Tillgänglighetsdatabasen: Galleri Konstepidemin
Göteborgs Stad
Statens kulturråd
ABF