Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Samtal

DEN FYSISKA TEATERN fältet, praktiken och Pa-dam! Del 1: Utövarna

Möt och minns med några av scenkonst-pionjärerna inom den fria fysiska teatern i Göteborg 1960 – 2000: FÄLTET, PRAKTIKEN OCH PA-DAM

Söndagen den 16 februari kl. 17.00 med efterföljande after-work.

”Under 1970-talet uppstod en frigruppsrörelse inom fysisk teater i Västsverige med fokus på eget skapande. Med ambitionen att låta teaterkonsten ta plats på och förändra de offentliga rummen och på att artikulera mänskliga erfarenheter med existentiella förtecken sattes den dramatiska texten åt sidan till förmån för en rörelsebaserad och ofta egensinnig scenkonst.

Själv var jag en del av rörelsen som för min del innebar såväl träning med den framväxande fridansscenen/ Rubicon och arbete med Sören Larsson, Teaterkompaniet och larssons teater innan jag startade ADAS teater här på Konstepidemin.

I samband med forskningsprojektet Göteborg Spelar Roll vid Göteborgs Universitet kartlade jag 18 grupper i Göteborg som mellan åren 1975 – 2000 drev verksamhet i den fysiska teatertraditionen. Nu har jag bjudit in några av dessa som kommer att närvara vid manifestationen för att mötas och minnas. Kom och lyssna till våra berättelser! Ställ frågor och hjälp till att återskapa minnena av en rörelse som brutit ny mark och gett oss starka upplevelser.”
– Fia Adler Sandblad, konstnär på Konstepidemin

 

Med stöd från/I samarbete med

ABF