Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Open call

Fokus konsthantverk! Medverka i Craft Days 2021 – anmäl dig senast 24 januari!

Våren 2021 tar Västra Götaland över scenen för det samtida konsthantverket. Craft Days hade premiär under Gothenburg Design Festival 2019 och levererade då en rad utställningar och föreläsningar på Konstepidemin i Göteborg. Nu laddar vi batterierna för Craft Days 2021 som går av stapeln 6-9 maj – ett utökat evenemang med fler programpunkter än premiäråret och på flera platser runt om i regionen. Vi hoppas att du vill vara med och göra Craft Days till Västra Götalands bästa event.

Anmäl ditt intresse som medverkande aktör och beskriv din programpunkt senast 24 januari. När du har fyllt i uppgifterna i formuläret kommer en bekräftelse på skärmen. Programpunkten ska uppfylla kriterierna som anges i formuläret och du får bekräftelse om din programpunkt kommer med i Craft Days 2021 senast i början av februari.

Anmäl ditt intresse att delta som medverkande aktör senast 24 januari!
Klicka här för att komma till anmälningsformuläret
Om du har frågor kring din intresseanmälan är du varmt välkommen att höra av dig till projektledare Terese William, Konsthantverkscentrum: terese.william@konsthantverkscentrum.se


Bakgrund
Idén till Craft Days växte fram efter att Konsthantverkscentrum och Konstepidemin i oktober 2019 arrangerade Göteborg Craft Day – Visions and Strategies in Curating Craft II. Utvärderingen av Göteborg Craft Day visade att intresset för ett utökat evenemang är stort. Därför fortsätter organisationerna sitt samarbete, och bjuder nu in fler aktörer att ta del av Craft Days.

Medverkan
Medverkan i Craft Days 2021 innebär att din verksamhet, eller du som enskild konsthantverkare/konstnär arrangerar en programpunkt under evenemanget; det kan vara en utställning, föredrag, konstnärssamtal eller annat evenemang. Craft Days samordnar alla programpunkter och står för gemensam marknadsföring. Du eller din verksamhet står för de omkostnader som den egna programpunkten innefattar. Det har redan kommit in flera intresseanmälningar och nu hoppas vi på ännu fler.

Den 7/5 planerar Konstepidemin och Konsthantverkscentrum en rad programpunkter bl.a. ett heldagsseminarium, utställningar, open-call, konstnärsamtal, öppna ateljeér, mingeltillfällen, workshopar och mycket annat. Röhsskas Konsthantverksdagar sker under samma helg och kommer ha ett även att enskilda utövare och fria aktörer inom fältet tar chansen och bli en del av Craft Days program!

Craft Days drivs av en styrgrupp med representanter från Konstepidemin och Konsthantverkscentrum med siktet att bli ett vartannat år återkommande evenemang.

Med stöd från/I samarbete med

Göteborgs Stad
Statens kulturråd
Konsthantverkscentrum