Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Konstepidemins vänner

Vänträff med Gabriela Pichler, regissör / Gunnar Bergdahl, kulturjournalist

Gabriela Pichler har vunnit en rad priser genom åren för sitt egenartade och personliga filmberättande. Hon slog igenom 2012 för den bredare publiken med filmen Äta Sova Dö, en film som också vann publikpriset på Filmfestivalen i Venedig.  I fjol följde hon upp med Amatörer – en film om småstaden Lafors. Manus skrev hon i samarbete med Jonas Hassen Khemiri.

Gabriela Pichler

Gabriela Pichlers verklighetsnära filmer skildrar med skärpa och värme människor som arbetar och stretar på och försöker göra det bästa av sina liv. Det går inte alltid som de önskar, men viljan och drömmarna är det inget fel på. Hennes filmer pulserar av rå energi, humor och mänsklig empati.

Gunnar Bergdahl är kulturjournalist, författare och tidigare chef för Göteborgs Film Festival. Han arbetade som kulturchef på Helsingborgs Dagblad i närmare 11 år.

Gunnar Bergdahl

Gunnar är en prisbelönad filmjournalist men han har också gjort flera uppmärksammade dokumentärer, däribland ett djuplodande samtal med Ingemar Bergman, Intermezzo. Han vann en Guldbagge 2002 för dokumentärfilmen Ljudmila röst, en berättelse i skuggan av Tjernobyl.