Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Samtal

GIBCA Extended: Coast to Coast – Konstnärssamtal

Våren 2018 reste fyra västsvenska konstnärer till Dakar och ställde ut på DakArt biennalens OFF program. I år har fyra konstnärer från Dakar rest till Göteborg för att tillsammans med de fyra svenska konstnärerna arbeta med utgångspunkt från GIBCAs tema och resultatet visas på GIBCA Extended. Målet med projektet är att skapa en långsiktig länk mellan konstnärer och konstnärsdrivna initiativ i de båda städerna. Planen är att detta samarbete skall pågå under åtta år, fyra biennalen i Dakar samt fyra i Göteborg, med sammanlagt 32 konstnärer, 16 från Västsenegal och 16 från Västsverige. Projektet drivs av Konstepidemin och Conseil Sénégalais des Arts med stöd av IASPIS, Kulturrådet och Region Västra Götaland.

 

Medverkande

Sara Andreasson, Kristian Berglund, Amy Célestina Ndione, Serigne Ibrahima Dieye, Peter Eccher, Ndeye Fatou Thiam aka Ina, Mor Faye, Jill Lindström

Samtalsledare

Joanna Sandell

Joanna Sandell är en curator och författare. Hon är för närvarande chef för Södertälje konsthall och initiativtagare till The Mirror Institution, en konstnärlig plattform för programmering och curering utanför det institutionella sammanhanget. Tidigare chef för Botkyrka konsthall och Kalmar konstmuseum. Sandell har specialiserat sig på att utveckla konstinstitutioner för att nå större relevans för olika konstscener och publik. På Kalmar konstmuseum nåddes denna strategi genom Deep Memory – en plattform för att stärka utbytet mellan Sverige och den afrikanska kontinenten.

Kontakt

air@konstepidemin.se