Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

GIBCA Extended: Coast to Coast

Plats: Stadsbibliotekets Galleri, Götaplatsen 3

Datum: 5/9-6/10

5/9 Vernissage 15.00-18.00

Öppningstal 16.00

8/9 Konstnärssamtal 15.00 – eget event – precis plats ska dubbelkollas.

 

I utställning Coast to Coast visas arbeten som tagit sin form ur ett samarbete mellan fyra konstnärer från västkusten i Senegal och fyra konstnärer från västkusten i Sverige. Idén med samarbetet är att skapa en långsiktig länk och konstnärlig förståelse mellan respektive konstscener, genom att under en åtta årsperiod ha ett utbyte mellan de båda biennalernas (DakArt och GIBCA) OFF/ Extended program. Detta årets konstnärer har valt att i GIBCA Extended fokusera på lokala och globala samhällsfrågor som exempel gentrifiering och miljöproblem.

Konstnärerna har med deras olika kulturella bakgrunder och skif- tande referenser arbetat i labyrinten av kommunikation som det innebär att försöka mötas i ett språk som inte är deras eget. De globala sociopolitiska frågorna om föroreningar, terror och spår av våld bakom kulisserna utforskas genom video, teckning, fotogra- fier och installationer.

I Coast to Coast presenteras samarbetsverken samt individuella verk av de enskilda konstnärerna: Sara Andreasson och Ndeye Fatou Thiam alias INA, Kristian Berglund och Mor Faye Murf, Amy Célestina Ndione och Peter Eccher, Serigne Ibrahima Dieye och Jill Lindström.