Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Teater

GIBCA Extended: Den osynliga Statskuppen
Jonas Fröberg, Robert Bolin

Dokumentär föreställning om New Public Management och avregleringar i Sverige idag. Vår värld förändras: vårt sätt att tänka på varandra, på oss själva, på vårt system, på samhällskontraktet.

En föreställning om hur vi vill leva tillsammans i vårt samhälle. En dokumentärjournalistisk scenisk uppgörelse med NPM, avregleringar och privatiseringar i Sverige idag. Produceras med stöd från Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad. Konstnärer ska göra konst som är nyskapande, samhällsnyttig, demokratisk, inkluderande – fina värden, men styrningen utförs av byråkrater utan stor konstkännedom. Fokus blir byråkratiskt, inte kvalitativt, och reducerar konsten. Styrningen hamnar bara ett steg ifrån rop på moralisk och nationalistisk konst. Varifrån kommer den styrningen?

Vi har mött lärare, rektorer, läkare, kulturbyråkrater och kommunala administratörer, under fyra teaterprojekt. Alla vittnar de om mätningshysteri, växande administration, en avprofessionalisering. Lärare och rektorer ska inte tänka själva. Det gör bara förvaltningsdirektören. Vi har tagit reda på varifrån den kulturen kommer. Svaren är överraskande!

Regi: Robert Bolin. På scen: Jonas Fröberg. Manus: Robert Bolin och Jonas Fröberg

För mer info: www.teaterspira.se

Teater Spira startades år 2000 och har sedan dess utvecklats till något som ofta rör sig långt utanför den traditionella teaterns gränser. Teater Spira undersöker konstens betydelse för ökad demokrati i samhället och vilken roll konsten kan spela för att ge människor en egen röst, vare sig det är genom att skriva om förhållandet mellan konst och demokrati eller om det rör sig om seminarier med unga vuxna kring frågor gällande t ex stadsomvandlingsprocesser. Teater Spira arbetar med utgångspunkt i samhälleliga utmaningar och gestaltar dessa i berättelser om det samhälle vi lever och verkar i.

 

Endast 10 platser
Föranmälan på teaterspira@gmail.com
Biljettpris 260kr
Studenter, yrkesverksamma konstnärer, arbetslösa, pensionärer:  100 kr
Betala med swish (eller kontant) i dörren.