Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Evenemang

Göteborg Folk Festival på Konstepidemin

Internationella Spelmansstämman på Konstepidemin har genom sitt återkommande arrangemang blivit en viktig mötesplats för både samtida och traditionell folk- och världsmusik. 2020 firar stämman tio år och för att fira detta lite extra har vi bjudit in Göteborg Folk Festival att bli medarrangörer. Den 12 september går Göteborg Folk Festival på Konstepidemin av stapeln!

Istället för en fysisk festival med flera hundra besökare kommer vi på grund av Corona-pandemin arrangera exklusiva konserter med ett fåtal i publiken, på Konstepidemins område. Parallellt sker en rad digitalt streamade konserter som alla kan ta del av, oavsett var du befinner dig. Det kommer bjudas på en blandning av västafrikanskt och kurdiskt, samtida och dåtida, irländskt och armeniskt och mycket mer.

En viktig del av festivalen är det internationella perspektivet. Festivalen vill ta vara på den mångfald som finns i Göteborg och nationellt och uppmuntra till musikaliska möten. Just i år är det svårt att bjuda in internationella gäster att delta på plats, men de kommer finnas med i det digitala/virtuella utbudet. För vi tror att genom att sänka trösklarna och erbjuda en interkulturell digital och fysisk mötesplats, med musiken i fokus, så korsars gränser och överbryggande möten skapas.

Den 12 augusti släpps biljetterna via festivalens hemsida www.goteborgfolkfestival.com. Där kommer även alla artister att presenteras löpande. För smarriga uppdateringar och exklusivt material besök även festivalens Facebook-sida www.facebook.com/gbgfolkfestival

 

Göteborg Folk Festival på Konstepidemin genomförs med stöd från Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Musikverket, Kulturrådet och ABF.

Sponsorer

Tillgänglighetsdatabasen: Blå Huset
Göteborgs Stad
Västra Götalandsregionen
Musikverket
Kulturrådet
ABF