Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Guidad visning

Guidad visning med konstnärssamtal • Craft Days 2024

Flera konsthantverkare ställer ut på Konstepidemin under Craft Days! Välkomna på en vandring mellan utställningarna i hus 10, Gröna Rummet, Garaget och Galleriet med Konstnärssamtal i varje utställning.

Samling

Klockan 13.00 på gårdsplanen utanför galleriet.

Linus Ersson

Hus 10

Improvisation och handarbete för att vara motvalls en skenande utveckling med Artificell Intelligens och genteknik som baseras på och förstärker normer rätt och fel, fult och fint. Linus Ersson, konstnär, keramiker och curator berättar om sin grupputställning med konsthantverkare som arbetar abstrakt med inslag av improvisation eller materiella undersökningar där det finns en oförutsägbarhet i processen.

Elisabeth Carlsson

Gröna Rummet

I Gröna rummet visar medlemmar i föreningen Svenska Textilkonstnärer, med ateljé på Konstepidemin, verk i en gemensam utställning.
I olika textila tekniker och material ligger Elisabeth Carlssons intresse att utforska ytans struktur i två och tredimensionella verk. Har en MFA, Textilkonst, från HDK och har därefter arbetat med textilkonst med bas i Göteborg.

Sonja Ekman

Garaget

I Garaget på Konstepidemin presenterar de 6 medlemmarna i Swedish Material Makers sitt samarbete för internationellt kontaktskapande under närmare 15 år. Travelling Through Craft är precis som det låter – att resa och mötas genom konsthantverket. Sonja Ekman är smyckeskonstnär.

Daniel Espinosa Ponce, Maria Westmar, Julia K. Persson & Julie Skarland

Galleri Konstepidemin

Gallerivärden visar Galleri Konstepidemins utställningar.


En del av Craft Days 2024

Biennalen Craft Days går av stapeln 2-5 maj 2024 och arrangeras med syfte att lyfta, stärka och synliggöra konsthantverksfältet i Västra Götalandsregionen.

Konsthallar, gallerier, kooperativ, utbildningar, institutioner och konstnärsdrivna initiativ samlas i ett rikt program med utställningar, workshops och föreläsningar och mycket mer. Konsthantverkscentrum är projektägare och koordinerar evenemanget i samarbete med Konstepidemin, Textilmuseet, Form & Folk och Not Quite. Craft Days 2024 genomförs med stöd från Göteborg Stad och Västra Götalandsregionen.

Craft Days 2024