Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Hemkomst + Naturreflektioner – Två utställningar i Botaniska Trädgården
Nils Ramhøj

Nils Ramhøj är medlem på Konstepidemin och ställer ut i Göteborgs Botaniska Trädgård med två utställningar – Naturreflektioner på Floras Rike, och Hemkomst uppe i Japandalen.

Naturreflektioner

Floras Rike

Utställningen består av målningar i olika tekniker, material och format som tar med sig konstnärens och naturens reflektioner in till Floras Rike.

Hemkomst

Japandalen

Vill se min far vara det han älskade mest – naturen. Nu kommer han till de vackraste av trädgårdar. På hembesök, i sällskap av konsten. Där svävar han. Genomskinlig. Mellan närvaro, frånvaro, luft och tung grönska. Förvandlas till hägring. Och smärtan? Vinden befriar från allt.

Installationen består av ett antal verk tryckta på ett textilt material.

Nils Ramhøj har gestaltat sin far, som har blivit en del av Japandalens blommande grönska. Avsikten är att betraktaren ska uppleva hur hans skepnad växlar mellan närvaro och frånvaro för att till slut ingå i naturens kretslopp. Denna effekt kan uppnås genom användningen av ett textilt material vars lätthet och transparens kan variera bildens genomskinlighet från full tydlighet till att nästan helt försvinna in i ljus, luft och grönska.

Om Nils Ramhøj

Bildkonstnär inom måleri, teckning, fotografi, text, installation, performance och har utfört ett flertal samarbeten inom teater, dans, musik, litteratur och film.

Tematiskt berör Nils Ramhøjs konst mestadels nära relationer, såsom far- och sonrelationen, fysisk och psykiskt utsatthet, existentiella frågor ofta relaterade till religion och politik.

Han har sin bas på Konstepidemin i Göteborg men har även varit verksam i England, Latinamerika, Mexiko och Spanien. Hans konst har visats både nationellt och internationellt.

Med stöd från/I samarbete med

ABF
Göteborgs Stad

Relaterat innehåll