Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Konstepidemins vänner

Maria Magnusson & Sverker Eklund

Maria Magnusson inspireras av avantgardistisk film och med focus på rörlig bild, experimentell film och video i kortfilmsformat. Hon utforskar hur ljud färgar bilder och berör ämnen som icke-materialistiska existensiella tillstånd, drömmar, det omedvetna, minne, identitet och subkultur.

Maria knyter an till en experimentell tradition och arbetar med arkivfilm, found footage, sonic findings, animation,16 mm och super 8. Processen är viktig vid tillblivelsen av verken och hon intresserar sig för det fysiska och taktila i mediet.

Konstnären Sverker Eklund har länge rört sig mellan olika tekniker och uttryck, men allt handlar ändå om sammanfattningar av den inneboende energin i naturen och livet. Han är välkänd för sina träskulpturer ”flickor” i olika format men arbetar också samtidigt med kraftfullt expressivt måleri och kolteckningar, där framställningar av olika djur främst kor vittnar om djup kunskap och en förvånansvärd insikt om deras fysionomi och livssituation. De olika uttrycken kompletterar varandra och skapar alltid en personlig berättelse i utställningssammanhang.