Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Konstnärssamtal, Easy Target, examensstudenter bachelor HDK-Valand

Varmt välkomna till samtal med studenterna från sista året på kandidatprogrammet i fri konst, HDK-Valand – Högskolan för Konst och Design, Göteborgs Universitet. Samtal sker via den virtuella plattformen ZOOM den 19 och 20 maj. Deltagande sker via anmälan och en länk som sedan delas ut.

Vårens avgångsutställning EASY TARGET på Galleri Konstepidemin ställdes tyvärr in då all undervisning vid svenska universitet sedan i mars sker via distans för att minska smittspridningen av covid-19. Samtalen är en viktig och offentlig programpunkt i examensutställningen där studenterna diskuterar sina konstnärskap. Vi har bjudit in konstnärerna Åsa Sonjasdotter och Kalle Brolin till att hålla en dialog med studenterna utifrån deras bidrag till katalogen som kommer lanseras i början på juni.

TISDAG 19 maj
kl. 9:30-12:00 samtalar Kalle Brolin med Erik Funck, Emely Hansson Cuadros, Andreas Sandberg, Fanny Dahlpil och Oscar Häggström.Kl. 13:00-15:30 samtalar Åsa Sonjasdotter med Inez Edström Thoresson, Adam Haugbak, Jessica Björck, Ina Nian och Leopold Olivares Dunberg.

ONSDAG 20 maj
kl. 13:00-15:30 samtalar Åsa Sonjasdotter med Mireia Rocher, Badou Jobe, Maria Hedenskog och Leo Larsson.

Om konstnärerna:
Kalle Brolin är en internationellt verksam konstnär och skribent som arbetar med video installationer, performance och en av de som står bakom Sunshine Socialist Cinema, en solkrafts driven utomhusbiograf.

Åsa Sonjasdotter är konstnär, forskare, curator och skribent verksamt i Berlin, Tyskland och Ven, Sverige, platser där hon ifrågasätter cospecies kunskap, minnes, förlust och omformning genom odling av livsmiljöer och bilder.

Mer info on EASY TARGET: https://hdk-valand.gu.se/aktuellt/e/?&eventId=70137086634

För att kunna ta del av eventet, svara senast 18 maj genom att skicka en mejl till kjell.caminha@gu.se då får du länken och lösenordet till samtalet.

https://hdk-valand.gu.se/
https://konstepidemin.se/