Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Kör som om tiden går att döda utan att skada evigheten
— Martin Valter Fridén

”Museum. Samlingen består av de faktiska och de poetiska element som blivit över i ett försök att närma sig den enda stillastående punkten i ett tillstånd av monumental rörelse. Nämligen den lilla punkt på botten av hjulet där vägen och däcket möts och inte rör sig i förhållande till varandra. Det är den punkten som sjunger.” 

Martin Valter Fridén är allkonstnär med en särskild läggning åt rytminstrument och att framföra fordon. ”Att manövrera maskiner är som att dansa och trummor är fantastiska maskiner” enligt Valter. Sedan avslutad kandidat på Valand 2014 har Valter sammanlagt tagit sig över en miljon kilometer med hjälp av motorcyklar, glidflyg, bilar och framför allt med långtradare.

”Jag närmar mig långsamt evigheten genom att fokuserat närvara vid mitt universums flyktiga centrum. En plats där tid och rum rör sig i ungefär samma hastighet. Där flödar min kreativitet och mitt skapande sker inåt. Även om det med trummor och andra maskiner även låter utåt så har jag aldrig varit så värst intresserad av att producera. Men jag är intresserad av att dela med mig så där ligger utmaningen för mig.”