Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Kranarna
— Sara Bokor Karlsson, Botond Bokor, Attila Bokor

En stöld av videoprojektorn i Bergrummet har gjort att vi inte kan visa denna utställning i Bergrummet, men om ni vill ta del av den i en annan form är den tillgänglig på länken: https://vimeo.com/329898024

Kranarna
Installation med dikter, rörlig bild och ljudkollage

Varför kranarna?

I Göteborg är kranarna olika saker för olika människor. De bär på olika betydelse beroende på vem man frågar. För en del är de arbetsredskap, för andra är de en del av stadens skyline. Här är kranarna allt annat än stora, starka och kalla stålskelett. Här är kranarna istället ett dåligt samvete, en biktstol eller någon som ser efter och bryr sig om.

Kranarna är både tillgängliga och extremt otillgängliga på samma gång då de syns från så många olika platser i Göteborg. För visst skymtar du toppen av en kran dels från Ramberget, men också när du står i Slottsskogen? Eller så gör kranarna sig överväldigande stora vid Stenpiren. På samma gång så långt borta, omgivna av industri eller vatten. Kranarna blir lika delar övervakare och hönsmammor, en konstant i stadsbrusets rörelsemönster. Blandningen av distans och närhet har skapat en känsla av vänskap hos diktjaget som filosoferar med kranarna om vardagen, eller gör sig ovän med dem. Därför kranarna.

Sara Bokor finns utgiven med diktsamlingen ”Var är manualen?” och har både medverkat i och arrangerat Trollhättans Poesifestival, Poetry Slam-at och gjort uppläsningar i andra sammanhang. Botond är målare, jobbar med abstrakt oljemåleri och har haft solo- och grupputställningar både i Sverige och internationellt. Attila är musikproducent och musiker med en bred diskografi i olika genrer, allt från pop till progressiv rock.

Med stöd från/I samarbete med

Arr. Galleri Konstepidemin