Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Konstepidemins vänner

Kristin Rode & Johan Lagergård

Kristin Rode är regissör, skådespelare och clown med en meritlista som sträcker sig nästan hela vägen från Linnéplatsen till ateljén på Konstepidemin.

Hon är utbildad på clownskolan Commedia School i Köpenhamn och vidareutbildade sig tillsammans med en av världens ledande clownpedagoger, kanadensiskan Sue Morrisson. Hon är sedan 2001 anlitad som sjukhusclown i Göteborg.

Kristin har studerat musik och dans på Monsun Schule i Hamburg och deltagit i en mängd kurser i fridans, releaseteknik och kontaktimprovisation. Hon har varit engagerad i många musik-, dans-  och teatergrupper i Göteborg och är välkänd som medarbetare i Teater Kolibri.

Hon har alltså en gedigen bakgrund och teatern och skådespeleriet är ett uttryck för hennes genuina lust  att förmedla upplevelser till såväl barn som vuxna. Eller med hennes egna ord:

– Tillsammans med vår publik vill vi skapa kravlösa möten med plats för fantasi, humor, poesi, dramatik, glädje, kaos, dans, musik och allt som hör livet till. Ett möte med oss kan vara fyllt av bus och skratt men det kan lika gärna bli vackert och stämningsfullt.

– Vår uppgift är att släppa in lek och fantasi och öppna det magiska rum där vi får släppa på allt vi bär på. Om så bara för en kort stund. Vi skiljer inte på vem som är barn eller vuxen, sjuk eller frisk. Vi ser och möter människan som hon är och vi tar alltid det vi gör på fullaste allvar, även humorn.