Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Öppen ateljé

Krypta
— Sofie Grevelius, Kristian Berglund, Christin Wahlström, Sven Rånlund

Jakob Sjöstedt, konstnär med ateljé på Konstepidemin, bjuder in till Krypta [ Krypta, från grekiskans krypté (κρύπτη), ursprungligen dolt rum, eller dold gång. ]
”Jag har för en kväll bjudit in tre konstnärer och en musiker till min ateljé. Alla har de sitt eget särpräglade uttryck. Verken och utförandena berör kroppens relation till ett omgivande stadsrum, tillfredsställelsen i ett monotont, hantverksbaserat görande, uppfinnandet av mening i en värld präglad av krocken mellan teknik och mänsklig interaktion, samt en nyfikenhet inför ljudvågor sprungna ur ett domesticerat, elektroniskt kaos.”
  • Sofie visar kollage och skulptur. Hon är intresserad av vår konstruerade värld och dess påverkan på oss. I kollagen bearbetas stadens attiraljer i relation till kroppen(s detaljer) medan skulpturerna, vilka är måttade efter Grevelius’ egna form, inbjuder till fysisk aktivitet och beröring.
  • Kristians har skapat ett interaktivt verk för Krypta, där bilden av naturen manipuleras av oss besökare genom ljud vi själva åstadkommer.
  • Christin skriver följande om sitt pågående verk, Den Gula tråden: Den gula tråden skulle kunna vara ett alternativ till den röda tråden. Att följa den skulle kunna vara ett tillstånd av irrationellt väljande av osäkra möjligheter. Just i det här fallet en specifik tråd av gulfärgad ull. Tankar kring tillverkandet av den. Hur fibrer från ett djur blir färgad gul och sen tvingad till en tråd. Människans hand förändrar materialen omkring sig och genom det skapar nya kopplingar som leder till det okända.
  • Sven Rånlund spelar modulsynt ibland annat GGR Betong, Dahlmans kapell och andra mer improviserade band. Han skivdebuterade 2016 och släpper inom kort en grammofonplatta med elektroniska fåglar. På Krypta spelar Sven på djupet, i Pauline Oliveros revibrerande anda.
”Kvällen börjar kl 18. Ateljén ligger precis intill utställningslokalen Pannrummet. Gå backen upp förbi psykologen, ta vänster mot Restaurang Blå huset och sedan höger. Tider för Svens framförande tillkännages senare. Jag vill upplysa om att lokalen inte är särskilt stor, runt 35 kvm allt som allt. Detta betyder att det kan stundtals kan bli trångt. Men om inte vintern får för sig att göra entré just på fredag, går det utmärkt att växla mellan inne och ute. Varmt välkomna!”