Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Lyckans land • Konstnärer från Konstepidemin ställer ut i Botaniska

Natur Kultur är ett samarbete mellan Konstepidemin och Botaniska där trädgård och konst förenas genom teman som berör eftertanke, lärande, hållbarhet, hälsa och biologisk mångfald.

Lyckans land är den sista etappen i ett treårigt projekt som kulminerar i samband med Botaniskas 100 års jubileum 2023. Två större verk från projektperioden står kvar – i Botaniska kan du uppleva Voljären, skapad 2021 av skulptör Per Petersson och ljudkonstnär Eric Langert, och mitt på Konstepidemin finns verket Ondskans Blomma, en idéträdgård av trädgårdsmästare Maria Sjöstedt med skulpturer av konstnären Jill Lindström.

Nya verk 2023

Ljudinstallation med poesi

Inuti Voljären vid Botaniskas entré kommer i år att finnas en ljudinstallation med poesi av och med Lina Ekdahl och Olivia Bergendahl.

Skulptur

I Botaniska trädgården finner ni, blankpolerad i rostfritt stål, skulpturen Loop av Eva Hild. Nära Örtagården är skulpturen Farmakon av Peter Eccher placerad, och i skydd under ett träd finner du Det som göms i snö – en sittskulptur i mosaik av Bibbi Forsman.

Du är här – 400 sånger om 400 platser i Göteborg

Tre verk framförs på tre platser i Änggården av konstnären Lina Ekdahl från Konstepidemin. En del av projektet Du är Här.

Med stöd från/I samarbete med

Västra Götalandsregionen