Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Massa Mönster – älskade textiltryck från förr till nu

Navet Bergsjön arrangerar en textilutställning i samarbete med Kulturstråket i Bergsjön och Konstepidemins Allas Ateljé.

Den fredagen 4:e juni firar Göteborg 400 årsjubileum! Vi kommer att skapa ett gemensamt konstverk tillsammans med 400 mönster med inspiration av utställningen.

Utställningen Massa mönster är en hyllning till flera av de fantastiska mönsterformgivare vi har haft och har i vårt land. Med utgångspunkt i 1930-talet då Estrid Ericson och Josef Frank genom sina mönster satte Svenskt Tenn på kartan både i Sverige och internationellt, fortsätter vi genom årtiondena fram till idag och stiftar bekantskap med mönster av bland annat Stig Lindberg, Göta Trädgårdh, 10-gruppen och Lisa Bengtsson. I utställningen ingår även några tyger från finska Marimekko som har en trogen skara mönsterälskare i Sverige. Massa mönster är en liten historielektion och odyssé över det svenska textiltrycket. Med utställningen vill vi sätta fokus på vår mönsterskatt och visa dess mångfald. Kanske hittar du ett gammalt favoritmönster eller så upptäcker du ett nytt. Tack till Bemz som bidragit med flera tyger till utställningen.

Tack till Allas Atelje och Konstepidemin för ovärderligt samarbete kring lokalen, Ica Bergsjön för fika till vernissage mm, samt ABF, Bergsjön 2021, Familjebostäder, GöteborgsLokaler, Göteborgs Stad och Folkets Hus och Parker för stöd och samarbete!

Med stöd från/I samarbete med

ABF
Navet
Göteborgs Stad
Familjebostäder
GöteborgsLokaler