Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Konstepidemins vänner

Michaela Peterson och Magnus Ekman

Magnus Ekman är klassisk gitarrist, körledare och skådespelare. Han leder flera sångkörer i Göteborg, bl.a. ”Röstrum” och ”Celin-kören” (Centrum-Linné). Många känner igen honom som körledare för ”Rabalder” som sjunger in våren vid Näckrosdammen varje år.

 

Intresset för körsång väcktes under studieåren på Musikhögskolan där han var med i studentnationen ”Vädals Nation” (Värmland och Dalsland). Efter studierna ville många fortsätta sjunga och det blev mycket körsång genom åren. Körsången är fortfarande en stor och viktig del av hans musikaliska arbete.

Han arbetar också som musiker med allt vad det innebär av konserter och studioinspelningar, men också med lättsamma uppsättningar, bl.a. ”Manschetter & kupletter” tillsammans med Eskil Persson. Han har varit aktiv i popsvängen, spelat blues, skrivit och arrangerat för andra musikgrupper och jobbat som studiomusiker.

När han inte sjunger och spelar gitarr är han skådespelare i gruppen ”Pellerin” som ger föreställningar på förskolor och bibliotek. Det är en utmaning han gillar, rollen som skådespelare och musiker flyter ihop och resultatet blir proffsigt på ett lekfullt sätt.

Michaela Peterson arbetar ofta i serier med måleri, skulptur och installation.
Hon är upptagen av begreppen ”Det oavsiktliga” och ”Ytans topografi” och arbetar i varierande material som olja, blyerts, oljepastell och skulpturer i betong och brons. Varje idé kräver sitt särskilda material för att gestaltas.

Stipendievistelser under åren har lett till nya idéer och arbetssätt. Som exempel kan nämnas installationen  ”Tolv små kinesiska pallar”. Den blev en hyllning till vardagen i den kinesiska kulturen.
”Phrasebook” är ett annat exempel där texterna från en parlör lyfts fram och synliggör något poetiskt och existentiellt.