Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin Konstepidemin Konstepidemin
Konstepidemin logo
Utställning

Mina drömmars sarkofag
— Simon Blanck

”I september reste jag till Berlin och förälskade mig i drottning Louises sarkofag i den preussiska kungafamiljens mausoleum i Charlottenburg. Ett förföriskt konstverk som lyckas överbrygga 190 år av död. Hon ligger skulpterad på sarkofagen draperad i marmor. När man står bredvid henne känns det som att hon bara gått och lagt sig för att vila en stund.”
– Simon Blanck

I utställningen Mina drömmars sarkofag möter Simon Blancks bilder av Louises sarkofag Bergrummets råa miljö tillsammans med sönderslagna gravstenar från en svensk kyrkogård. Ett möte mellan ett fulländat gravmonument och andra som kasserats och glömts bort, mellan dödens storslagenhet och futtighet.

Simon Blanck (f.1986) kommer från Trollhättan, bor och arbetar i Stockholm. Simon har en masterexamen från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm (2015) och kandidatexamen från Högskolan för fotografi vid Göteborgs universitet (2012). Utställningen Mina drömmars sarkofag är en fristående uppföljare till utställningen Mina drömmars mausoleum från 2018. Sedan år 2015 ger Simon Blanck ut den egna tidningen Nekrofilt läckage, en tidning om dödskultur.

Med stöd från/I samarbete med

Tillgänglighetsdatabasen: Bergrummet
Göteborgs Stad
Statens kulturråd